Илия Златев е номиниран за кандидат-кмет на ПП АБВ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*
На заседание на Общинския съвет на АБВ в Стара Загора снощи за кандидат-кмет на партията под липите бе номиниран председателят на Областния и на Общинския партиен съвет Илия Златев (на снимката – на трибуната). Кандидатурата му ще стане факт след гласуването й от общото събрание на структурата, което ще се проведе идния четвъртък – 16 юли. Илия Златев е посочен и за водач на листата с кандидати за общински съветници на АБВ. Предстои за всеки от участниците в нея, 57 на брой, да бъде определено персоналното му място в списъка.

Илия Златев бе избран начело на общинската организация на ПП АБВ на 29 юли 2014 г., а начело на областната организация – на 20 април 2015 г. 56-годишният политик е директор на Областното пътно управление в Стара Загора от 8 декември 2014 г. От 2003 до 2007 г., по времето на втория мандат на кмета д-р Евгений Желев, Златев беше зам.-кмет на Община Стара Загора. Бил е и председател на Общинския съвет на БСП преди излизането на АБВ от структурите на столетницата.

„Няма да ни е лесно на фона на силната кандидатура за втори пореден мандат на сегашния кмет Живко Тодоров от ГЕРБ, който наесен ще приключи един изключително успешен мандат, и това ще бъде сериозно предизвикателство за нас. Не храним илюзии, но нашият кандидат няма да бъде “пожертван”, а ще остане да играе значима роля в работата на АБВ тук и след местните избори. Разчитаме на доверието на обществеността и към кандидатите за общински съветници, които ще представим – това ще бъдат млади хора, доказани професионалисти в своите области“ – заяви пред медиите Илия Златев още през януари 2015 г.
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн