Старозагорец завърши в ТОП 10 на състезание Premium rally

STZAGORA.NET
*

Пред хотел “Kемпински” в София беше финалът на състезанието Premium rally. То se провежда за трета поредна година и точното му наименование е Premium rally София-Свети Влас.

Над 20 мощни автомобила участваха в оспорвана и зрелищна надпревара, сходна по формат с английското “Gumball 3000″ rally. Едни от най-атрактивните автомобили бяха Ferrari 599, Lotus Exige, Maserati Ghibli, Porshe 911 ,Nissan GTR Black Edition, както и автомобилът, управляван от старозагореца Янко Янков – Chevrolet Camaro supersport. Редом до тях се наредиха други класни автомобили като Porshe Panamera, Ford Mustang, Infiniti, Audi S8, Nissan ZR1, и др.

В рамките на три дни луксозните коли пропътуваха 1500 км. Състезанието се проведе в 3 етапа:

* Първият ден беше за драг състезание на 400 м и една точна езда, на което нашето момче зае 7-мо място;

* Вторият ден беше само за точни езди с транзитни контроли;

* Третият ден беше с най-високия адреналин – на писта “Навак” в Белград. Там Янко Янков показа завидни шофьорски умения, като се нареди на 7-мо място сред голям брой мощни автомобили, някои от които с по 800 коня под капака, и струващи над половин милион.

- Янко, каква беше емоцията от състезанието?
- За пръв път участвам в такова рали и преживяването беше невероятно. Запознах се с много нови хора, с които станахме приятели покрай общата ни страст. Хора, успели в живота, управляващи големи бизнеси в различни сфери, като Динко и Йордан Диневи – строителство, Чавдар (бат Чаво) – тунинг на скъпи автомобили, Делко Шатов – собственик на “Евро лизинг” – вносител и лизингодател на едни от най-скъпите автомобили в България с регистрация SHА. Купонът беше невероятен, между отделните етапи се движехме в пакет и чувството беше незабравимо да си част от един такъв отбор. Следващата година пак бих участвал, но задължително автомобилът ми ще бъде с други показатели, за да вляза в челната тройка.

- Някои хора коментират,че това е показност на новобогаташи – какво
мислите за това?
- Това са пълни глупости. Тук става въпрос за хора, които с честен труд, денонощно си изкарват парите, дават работа и прехрана на много хора, и целта на това състезание е да се даде пример на всички “състезатели”, че по пътищата трябва да се спазват правилата, а състезанията са за пистите. Това, че караш бърза кола, не ти дава право да поставяш в опасност живота на другите, а напротив, ти трябва да бъдеш пример за тях.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн