Над 1100 фирми в 50 града се включват в протеста на бизнеса

STZAGORA.NET
*
Над 1100 фирми в 50 града на страната се включват в протеста на бизнеса с искане за реформи в енергетиката, съобщиха от БСК.

Преобладаващата част от фирмите ще изразят протеста си с поставяне на ленти, стикери, плакати с лозунги. На много места ще бъдат изключени ефективно производствените мощности, а където производственият процес не го позволява – ще бъдат намалени до възможен минимум.

Работодателите са в готовност да изключат повече от 150 мегавата мощност от енергийната система на страната по време на днешния си протест. Протестът на работодателите е срещу злоупотребите в енергетиката и в подкрепа на реформите в сектора. В него ще участват над 160 000 ръководители, работници и служители.

От 11 до 12 часа в Стара Загора и Казанлък ще има масови шествия на работодатели и работници. Ще протестират предприятия от всички сектори на икономиката. Участие в протеста в Стара Загора до тази сутрин бяха заявили 30 фирми. Шествието ще бъде с маршрут от южната индустриална зона по булевардите “П.Евтимий” и “Цар Симеон Велики” до сградите на Областната администрация и Община Стара Загора, и обратно.

Исканията на старозагорския бизнес за спиране на увеличението на цената на електроенергията бяха подкрепени с декларация на Общинския съвет на БСП в Стара Загора. “Категорично се обявяваме срещу вдигане на цените на електроенергията, което ще доведе до фалити на малки и големи фирми, до съкращаване на работни места. Нови, по-високи цени, ще доведат до сериозно повишаване цените на водата, градския транспорт, на почти всички стоки и услуги. Това няма как да се понесе от огромната част от българските граждани, сред които и най-уязвимите – пенсионери, безработни, социално слаби” – се казва в декларацията.

#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн