На празник на житото канят в старозагорското село Преславен тази събота

STZAGORA.NET
*
За втора поредна година в старозагорското село Преславен се подготвя празник на житото – „Пътят на хляба”. Организаторите на тържеството са НЧ „Димитър Наумов–1908″ и местното кметство. Те канят всички любители на българските традиции в 8.30 часа на 27 юни (събота) на ритуално зажънване и водосвет на нивата. От 10.30 часа на площада в центъра на селото ще бъде открит официално празникът, посветен на жътварите и хляба.

Специална музикалната програма са подготвили от местното читалище, която ще започне в 11.00 часа. От 12.00 часа ще се представят самодейци от старозагорските села Калитиново, Калояновец, Хрищени, Малко Кадиево. Поздрав ще отправят и състави от казанлъшкото село Горно Изворово, новозагорското Събрано и опанското Бяло поле. Част от празника ще бъде и Тракийското дружество „Одринска епопея”. Всички те ще поздравят жителите и гостите на Преславен.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн