Проектантът на рухналото училище в Казанлък внесе яснота по въпроса със строителната документация на сградата

STZAGORA.NET
*
По молба на проектанта на Националния център по природо-математически науки в Казанлък инж. Иван Маринкьов до медиите беше изпратено правото му на отговор по повод появили се публикации, в които е цитирано неговото име. В текста има точен отговор на въпроса за строителната документация на обрушената сграда на ПМГ „Никола Обрешков“ в Града на розите. Инж. Маринкьов споделя, че проектантската фирма не е разполагала със строителната документация за сградата на гимназията, тъй като тя не е запазена в годините назад – сградата е построена в началото на ХХ век.

“Общината предостави на проектантския екип архитектурно заснемане на сградата, което е било направено във връзка с изпълнението на проект за саниране. Моля за коректност при поднасяне на информацията и точно цитиране на казаното от специалистите” – пише до медиите инж. Иван Маринкьов.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн