През юли ще заработи отново часовниковата кула на Централна поща в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

*
Нова камбана ще озвучава отброяването на времето от часовника, който е в сградата на Централна поща в Стара Загора. По молба на кмета на общината Живко Тодоров старозагорското предприятие „Прогрес“ АД изработи и дари 72-килограмовата камбана, която отговаря по размери на старата. Два месеца са били нужни за направата й, уточниха от фирмата. Самото отливане на сплавта във формата не ги затруднило, но сложните детайли по външната й част са отнели повече време.

Следва да бъде направена профилактика на часовника, да бъде поставено осветление на циферблата му, а през юли се очаква един от символите на Стара Загора отново да радва жителите и гостите на града.

Старата камбана от върха на Часовниковата кула е поставена около 1934 година. След напукването й преди десетина години спира да работи часовникът на пощата. Инициативата на кмета на Стара Загора за възстановяването му е от февруари месец 2014 година.

#

социални бутони

2 коментари on “През юли ще заработи отново часовниковата кула на Централна поща в Стара Загора”

  • Анонимен wrote on 23 юни, 2015, 13:39

    Много хубаво! Браво на кмета!

  • драго wrote on 23 юни, 2015, 17:05

    това е гот


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн