Предстоящо: Обществено обсъждане на отбранителната политика на България в Стара Загора с лектори от София

STZAGORA.NET
*
На 24.06.2014 г. във Вонен клуб Стара Загора от 17:00 часа ще се проведе обществено обсъждане на актуални въпроси от отбранителната политика и „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020”.

Целта на общественото обсъждане е да се информира широката общественост за политиката и подхода на Министерството на отбраната по актуалните въпроси на отбраната на страната в контекста на динамично променящата се среда за сигурност.

Екипът от лектори е следният:

1. Бойко Станкушев – Съветник на министъра на отбраната
2. Д-р Соломон Паси – политик
3. Полковник Пламен Монов – Държавен експерт в дирекция „Отбранителна политика” на МО
4. Георги Кожухаров – Главен експерт в дирекция „Отбранителна политика” на МО.

Основните дискутирани теми ще бъдат параметрите на отбранителните способности и намеренията за модернизация на въоръжените сили, заложени в „Програма за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на Република България 2020“. Ще бъдат обсъдени и промените, рисковете и заплахите в средата за сигурност и предизвикателствата пред отбранителната политика на страната ни, както и евроатлантическата и европейска принадлежност на България като гарант за нейната сигурност.

Сред предварително очертания кръг от теми, които ще засегнат лекторите, са още решенията на НАТО от срещата на върха в Уелс през 2014 г., отбранителната политика на правителството, кризата в Украйна, хибридната война, събитията в Сирия и Ирак и влиянието на радикалните ислямистки организации в Близкия Изток, забавянето на интеграционните процеси на Западните Балкани в ЕС и НАТО.

Общественото обсъждане в Казанлък на същата тема е днес от 17.00 часа във Военния клуб.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн