Сергей Бубка качи Телевизионната кула с велосипед, после разказа как ще управлява ИААФ, ако бъде избран за президент на световната атлетика

STZAGORA.NET
*


*
Легендарният атлет Сергей Бубка, шесткратен световен и олимпийски шампион в овчарския скок, днес се раздвижи добре след пътуването от родната си Украйна до Стара Загора, като изкачи с планински бегач стръмния път до Телевизионната кула часове преди официалното откриване на Европейското първенство по лека атлетика днес от 17.30 часа. “Велосипеда го осигури вашият президент на атлетиката в България Добромир Карамаринов” (вдясно на втората снимка), уточни Бубка, след което двамата се снимаха за спомен пред многозвездния Парк-хотел “Стара Загора”. Там, в една от залите на хотела, украинецът даде и пресконференцията си, която първоначално беше обявена за утре следобед, но бе изтеглена за 13.00 часа днес.

В ролята си на един от двамата кандидати за високия пост Президент на Международната асоциация на атлетическите федерации (ИАФФ), заедно с британеца сър Себастиан Коу, Сергей Бубка разказа подробно за това, как ще управлява световната атлетика, ако през август в Пекин бъде избран за неин президент. На първо място трябва да положим усилия и да върнем атлетиката в училищата, за да не закъсняват с подготовката си младежите, а и да привикват към здравословен и смислен живот още от ранна възраст. Здрава и силна нация се гради с масов спорт – каза Бубка. Той обяви нулева толерантност към допинга, като бъдат санкционирани и хората около спортистите, които подпомагат или премълчават употребата му, и наблегна на необходимостта от активна промоция на състезанията и атлетите. Ще работи за индивидуален план за развитието на всяка национална федерация, независимо малка или голяма е тя.

Сергей Бубка е представил като кандидат за шеф на ИААФ своя обширна програма за развитието на международната атлетическа асоциация, която е изработил след допитване до много хора. Ако бъде избран за президент, той заяви, че ще работи единствено в тази сфера, и то по 24 часа в денонощието за световната атлетика. Но по принцип би работил на който и да е пост, тъй като целият му живот, всичко, което е постигнал, дължи на спорта. “Равен съм на всеки президент на федерация, на всеки фен, на всеки доброволец, ако щете. Освен това успешно се развива и моят клуб в Украйна, от който израснаха много шампиони” – каза Бубка.

В гласуването след по-малко от два месеца в Пекин ще участва и Българската федерация, но вотът е таен и не е ясно България за Бубка ли ще гласува, или за Себастиан Коу.

Пресконференцията с втория претендант за президент на Световната атлетика – сър Себастиян Коу, е насрочена за 15.30 часа днес, също в Парк-хотел Стара Загора. За нея ще ви информираме допълнително.

График на стартовете в отделните дисциплини в събота и неделя на стадион “Берое” – тук >>>.

Над 500 лекоатлети идват в Стара Загора за Европейското първенство по лека атлетика в събота и неделя
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн