Празнично веселие подготвят в старозагорския квартал „Зора“

STZAGORA.NET
*
Жители и гости на квартал „Зора“ се събират в петък, 19 юни, за традиционния празник „Бием камбаната на българския дух“, който е посветен на патрона на храма и читалището в квартала Паисий Хилендарски. От 2008 година старозагорци отбелязват с песни и танци откриването на църквата, носеща името на светеца, намираща се в най-източната част на града. Организатори на празника са настоятелството на църковния храм „Св. Паисий Хилендарски“ и НЧ „Отец Паисий-1947“.

Тържествата ще започнат още в 9.00 часа с отслужване на Света литургия, като в двора на църквата ще бъде показана фотографска изложба на тема „Мигове от Атон“ от Иван Маринов.

Празничното веселие на площада е подготвено от НЧ „Отец Паисий-1947“ и започва в 18.30 часа. Програмата включва изпълнения на оркестър „Лира“ с ръководител Бойко Малаков. Танцувални умения ще покажат децата от „Тракийче“ при НЧ „Георги Бакалов“.

Снимка: Викимапия
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн