Дрон снима новия парк в Стара Загора от въздуха

STZAGORA.NET
*
Настилката вече е положена, паважът е носител на златен медал
*




*
Броени дни остават до откриването на новия парк в Стара Загора, който е явление не само за града, а и за страната. За първи път от 30 години насам в България се изгражда съвсем нов парк, при това върху площ от над 70 декара. За да бъде пример за останалите градове в страната, новият парк ще бъде увековечен не само със снимки от земя, а и от въздух. След завършването на парка ще бъде пуснат дрон, който ще направи снимките, съобщиха от консорциума-изпълнител.

Вече е изцяло завършена и новата настилка – близо четири декара и половина разноцветен паваж. Както всички останали съоръжения в парка, настилката отговаря на най-високи стандарти и дори е носител на златен медал. Произведена е в Бургас, а фирмата – ЛЕО – Бетонови изделия – има множество награди и златен медал от Пловдивския панаир за свой патент. Плочите и паркинг-елементите, произведени от ЛЕО, са поставени в повече от 50 площада и градски парка в цялата страна. Велосипедната мрежа в парка също е с изделия на ЛЕО.

Паважът води към новия фонтан, най-големия за Стара Загора. В парка има още три фонтана, детски площадки с площ над декар, японско езеро с градина, мини зоопарк, множество игрища. Архитектите и проектантите са запазили почти всички големи дървета на терена на бившите казарми, които са допълнени с нови растения.

Паркът се изпълнява с публични средства по програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. За проекта първоначално са отпуснати 4 млн. лв. Изпълнителят е консорциум “РСРП – София”, в който влизат компаниите “Стройкомерс”, ЕТ “Архид-Димитър Динев” и “Р.С. инженеринг”.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн