КПП с денонощен дежурен ще ограничава движението на тежки камиони по пътя Мъглиж-Селце, който е в критично състояние

STZAGORA.NET
*

*
Областният управител инж. Георги Ранов присъства днес на съвещание в Мъглиж, което се проведе във връзка с тежкото състояние на пътя за с. Селце. На срещата бяха също кметът на Мъглиж Господин Господинов, представители на Областно пътно управление, на „Пътна полиция”, на Горско стопанство, Мъглиж, на дърводобивни фирми, които работят в региона, както и жители на с. Селце.

Ерозията на земна и скална маса и свлачищата през последните години са довели до почти пълно разрушаване на пътната настилка. Минаващите тежкотоварни камиони на дърводобивните фирми разбиват и малкото останал асфалт. Допълнителни опасности създава и фактът, че пътят е изключително тесен и по него е невъзможно разминаването на тежък камион с друго превозно средство.

Кметът на Мъглиж обясни, че за хидрологически проучвания, за оширяване и асфалт на участъка от 17.5 км ще бъдат необходими около 10 млн.лв. Тези средства не могат да бъдат осигурени в момента и трябва да се търсят други начини поне за частично решаване на проблема.

В дискусията присъстващите се обединиха около няколко предложения. Първото от тях е да се ограничи движението на тежкотоварни автомобили по пътя от Мъглиж за Селце. Камионите с тежина до 5 тона на една ос да преминават безпрепятствено, а по-тежките да получават разрешителни от Общината и да заплащат такса преминаване. Втората мярка ще бъде изграждането на КПП с денонощен режим на работа. Дежурният ще съблюдава спазването на наредбата за ограничаване на движението и ще предупреждава водачите, ако по пътя вече е тръгнал тежкотоварен автомобил и разминаването му с друг няма да е възможно.

Областният управител инж. Ранов заяви, че ще подкрепи проект, с който Общината може да кандидатства за европейски средства поне за укрепване на скалната маса и частична рехабилитация на пътя.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн