Атлети на Спортен клуб „Берое“ със златни медали от Държавното първенство по лека атлетика

STZAGORA.NET
*

*
Състезатели на старозагорския клуб по лека атлетика „Берое“ придобиха правото да бъдат част от националния отбор на България и да представят страната ни на предстоящото в Стара Загора Европейско отборно първенство на 20 и 21 юни.

Общо 28 състезатели на клуба се включиха в Държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени, момичета и момчета под 16 г., което се проведе на 10 и 11 юни в София. Четирима от тях са златните лекоатлети на Стара Загора – Милен Пасков – 400 м с препятствия, Велин Коваленко – 800 м, Иван Попов – 5000 м и Борислав Тонев – 4х100 м.

От „Берое“ са категорични, че отличните представяния на старозагорци са плод на много труд и се случват благодарение на Община Стара Загора и модернизирането на тренировъчните бази. Пистата на стадион „Берое” бе изцяло ремонтирана, а сумата от 1,2 милиона лева бе осигурена от Министерството на спорта и от бюджета на общината. Положената настилка щади състезателите, което е много важно за активния спортист, обясниха от СКЛА „Берое“. От клуба припомниха, че Стара Загора разполага с първата в страната отоплена през целия зимен период лекоатлетическа зала.

Ново спортно оборудване бе доставено малко преди старта на Европейското отборно първенство по лека атлетика в Стара Загора. 120 препятствия, брандирани с името на старозагорския отбор, са вече на стадиона под Аязмото.

Състезателите на СКЛА „Берое“ имат и нови 16 стартови блокчета, стойки, летви и метър за скок височина, копия и всичко, от което се нуждаят.

Оборудването бе доставено от Германия с помощта на Българската федерация по лека атлетика, Министерството на младежта и спорта и спонсори. То ще позволи на Стара Загора да направи още по-атрактивен и с повече дисциплини международния турнир „Самарско знаме”, който ще се проведе на 18 юли на стадион „Берое“.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн