Георги Първанов: Стратегия в земеделието не може да бъде приемана и изолирана от цялостна стратегия за икономическото развитие

STZAGORA.NET
*
Стратегия в земеделието не може да бъде приемана и изолирана от цялостна стратегия за икономическото развитие. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) и председател на ПП АБВ, на кръгла маса на тема: „Стратегия за устойчиво развитие на българското земеделие”, инициирана от народния представител от ПГ на АБВ проф. Иван Станков. Първанов подчерта, че стратегиите за отделни сектори трябва да са обвързани с икономическата визия. „Не можеш да правиш стратегия, примерно, за науката, ако не знаеш каква икономика искаш да направиш. Когато имаш необходимите проекти, бихме могли да ги съвместяваме”, коментира той.

В рамките на дискусията Първанов посочи, че е необходимо да се върнем на пазарите, където българският качествен продукт е позната и търсена марка. Той изрази увереност, че пътища за това още има и тук е мястото за намеса на държавата.

Като полезна определи Георги Първанов провелата се дискусия. „Идеята ни е да създадем максимален консенсус в парламента, защото всяка стратегия би трябвало да се приема с висока степен на съгласие. Тук става дума за дългосрочни ангажименти, които ще бъдат прилагани в управленската практика от не едно правителство”, обясни той.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн