Старозагорски деца се возиха за първи път в екотролейбус

STZAGORA.NET
*

Деца от старозагорската детска градина “Ян Бибиян” днес се включиха в информационно-образователна инициатива по проекта за модернизация на градския транспорт в Стара Загора. Община Стара Загора осигури за малчуганите едночасова разходка из града с екотролейбус.

Децата се качиха на тролейбус, доставен по проекта “Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора”, по който изцяло се обновява тролейбусният парк в областния град. Едночасовата обиколка с ековозилото, която започна от детската градина, за да стигне до кв. “Железник”, стадион “Берое” и Тролейбусното депо, е част от информационно-образователните инициативи с децата, заложени в проекта.


“Целта на екскурзията е да се популяризира използването на градския екотранспорт, като се започне от най-малките”, информира главният експерт в Дирекция “Устойчиво развитие на градския транспорт” Мирослава Шопова. Пътуването със специализираното превозно средство от висок екологичен клас осигури на децата, освен преживявания, и информация как се опазва околната среда с подходящ градски транспорт.

За възпитаниците на детската градина беше осигурена още една атракция – външно измиване на тролейбуса в депото на Общинското дружество “Тролейбусни превози”, което експлоатира новия тролейбусен състав.

Отличните условия за комфортно пътуване – климатизация, ниска платформа, гласово назоваване на всяка спирка, са другото нещо, с което децата ще запомнят тази тролейбусна разходка.

Доволни сме от разходката, е обобщеният отговор на малките пътници в големия екотролейбус. Затова те единодушно заявиха, че предпочитат да пътуват с такъв вид транспорт в града пред семейния автомобил.

Източник: ТВ Стара Загора
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн