Стара Загора не спа – посрещна ВИЦЕШАМПИОНИТЕ

STZAGORA.NET
*


*
Надали в друго кътче на планетата биха събрали толкова много фенове, за да отпразнуват сребърен медал. Стара Загора снощи не спа – около 1 през нощта героите в зелено пристигнаха на централния площад пред Общината, където бяха посрещнати от няколко хиляди зелени запалянковци, съобщава клубният сайт beroe.bg. Феновете започнаха да се събират още малко след 23 часа, а около два часа по-късно техните любимци пристигнаха с купата за второ място, както и сребърните медали.
*

*
Никога досега в историята си „Берое“ не бе постигал такова класиране. Това е и второто най-добро постижение след шампионската титла от 1985/1986. „Берое“ има и едно трето място, извоювано през сезон 1971/1972.

През тази година възпитаниците на Петър Хубчев стигнаха до призовото класиране след множество проблеми – цели 5 мача с 10 или по-малко души на терена, шест отсъдени дузпи срещу отбора, множество наказания за натрупани картони, гонения на треньори от смамейката и лишаване от правото да изпълняват функции на отбора. И въпреки това момчетата се бориха до последно и в крайна сметка с актив от 55 точки изпълниха мечтата на цял един град – „Берое“ отново в Европа.

Още на 2 юли започва новата еврокампания на „Берое“, която предвещава нови европейски мачове на стадиона под Аязмото, който от две години насам притежава лиценз за всички квалификационни кръгове на Лига Европа.

Феновете на „Берое“ за пореден път доказаха верността си и обичта към тима, стичайки се в ранните часове на новия ден на площада пред Община Стара Загора и показвайки още веднъж радостта си от постижението на отбора.

Вижте част от необработените кадри от празненствата – подробен репортаж очаквайте утре, вторник, 2 юни, от 21 часа в предаването #СВЕТЪТеБЕРОЕ, където ще видите и подробно обзорно интервю след края на сезона с треньора Петър Хубчев.

„Берое“ излиза във ваканция до 14 юни, за когато е предвидено първото занимание за новия сезон. На 22 юни „зелените“ ще разберат съперника си за първи кръг на Лига Европа, който ще се играе на 2 и 9 юли. Ако „Берое“ се справи с първата крачка, предстоят мачове от втори предварителен кръг на 16 и 23 юли.




















#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн