Пъстър празник имаха старозагорските малчугани по случай 1 юни

STZAGORA.NET
*


*
Денят на детето бе отбелязан с пъстър празник в Стара Загора. По случай 1 юни малки и големи старозагорци се събраха в парк „Пети октомври“ за да пеят, рисуват и танцуват заедно. Община Стара Загора предложи на малчуганите разнообразни идеи как да отбележат празника си запомнящо се.

За усмивките на своите връстници се погрижиха децата от ЦДГ №24 „Радост“. Малките таланти са лауреати на тазгодишния фестивал „Орфеево изворче“. В тържеството с шарена програма се включиха и формация „Маргаритки“, както и школата по латиноамерикански танци към Центъра за наука, култура и изкуство.

За всички гости на празника имаше безплатни балони, много музика и настроение. Малчуганите научиха и нови техники, с които да рисуват на хартия и асфалт. Кулминацията бе груповото изпълнение на „Танца на пингвина“, който върна дори порасналите старозагорци в детските години.

По повод 1 юни из целия град в парковете звучеше музика и детски смях. Изненади за най-малките жители на Стара Загора и празнична програма имаше още и в Регионалния исторически музей и библиотека „Родина“.


#vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн