Димитър Танев: ДБГ ще предложи три кандидатури за управител на БНБ, настоява за правила за избор

STZAGORA.NET
*

*
Ще предложим три кандидатури за управител на Българската народна банка (БНБ), трябва да има процедура и правила за избор, да има възможност за повече от един кандидат и да се стигне до най-добрия.

Това заяви в Стара Загора Димитър Танев, зам.-председател на „Движение България на гражданите“ и депутат от Реформаторския блок, избран от региона. По думите му Движението ще предложи за обсъждане три кандидатури в рамките на Реформаторския блок, като другите партии също ще имат свои предложения.

Димитър Танев съобщи още, че ДБГ се готви усилено за местните избори и ще предложи свои имена за кметове и общински съветници в Старозагорска област. Оценявам качествата на сегашния кмет на Стара Загора, той ще получи подкрепа, ако се кандидатира за втори мандат, но приемам изборите като състезание на платформи и възможност да се представят реформаторски идеи, коментира още депутатът.

Пред медиите Танев заяви, че присъствието на Реформаторите в парламента е гаранция за политическа стабилност и всички законопроекти на РБ вече са в пленарна зала. Съдебната реформа е ключова за страната и промените в Закона за съдебната власт вече се обсъждат публично, добави той, като акцентира върху промените в Конституцията, за които в петък се създаде и временна комисия за обсъждане на законопроекта.

Димитър Танев добави, че с внесените от РБ и ПФ изменения в Закона за гражданската регистрация се спира изборният туризъм, като обясни, че адресните регистрации, направени в нарушение на правилата, ще се заличават служебно.

По думите му чрез Закона за противодействие на корупцията по високите етажи се предвижда създаването на Национално бюро за предотвратяване на корупцията, а миналата седмица вицепремиерът Меглена Кунева оглави Съвета по антикорупция към Министерския съвет. Ние имаме политическата воля да проведем докрай антикорупционните мерки, каза Димитър Танев.

Дни след спрените протести в КОЦ, Стара Загора, Танев беше категоричен, че здравните реформи в частта два пакета на здравна помощ и окрупняване на лечебните заведения са в полза на пациентите.

Димитър Танев откри и нов офис на ДБГ в Стара Загора, а следобед проведе приемни с гражданите.
#gerb

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн