Връчват наградите „Акад. Николай Лилиев“, „Стара Загора“ и „Млада Загора“

STZAGORA.NET
*
След шествието за 24 май в Стара Загора ще има детски празник
*
Тази вечер (петък, 22 май) от 18.00 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей ще се проведе тържествената церемония за връчване на Националната литературна награда „Акад. Николай Лилиев“ и наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“.

На празника е посветена и премиерата на „Трубадур“ от Джузепе Верди на Държавна опера – Стара Загора. Тя ще се състои на 22 май от 19.00 ч. в залата на оперния театър.

Програмата в деня на Празника на българската просвета и култура – 24 май, ще започне с издигането на националния флаг пред сградата на общината в 10.00 ч. Оттам по централния булевард „Ц.С. Велики“ ще тръгне празнично шествие.

Веднага след него на открита сцена ще се представят малките таланти на Стара Загора. Общината организира детски празник по повод 24 май.

От 11.30 часа, на открито на площада пред общината ще се изявят вокална студия „Розов свят“, „Звездопад“ с ръководител Мариана Димитрова, „Маргаритки“ с ръководител Радост Младенова, школата по латиноамерикански танци и елегантните мажоретки с ръководител Цвета Владева към „Център за наука,култура и изкуство“.

Празничните дефилета на абитуриентите от Випуск 2015 се провеждат до 26 май от 18.00 ч. в парк „Пети октомври“.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн