20 липи засади на 20 май Граждански клуб ЛИПА в новия парк на Стара Загора

STZAGORA.NET
*
Нова 100-метрова алея от емблематичните за Стара Загора липи ще хвърля дебела сянка в най-новия градски парк на мястото на бившите Артилерийски казарми, който ден след ден придобива все по-завършен вид. Две дузини членове и приятели на клуба с председател Олег Стоилов и говорител Тони Куцаров, заедно със своите семейства и колеги, грабнаха лопатите и кофите и оформиха алеята от 20 липи точно на 20 май 2015 г. За събитието ще напомня специална табела, поставена на алеята.

Идеята, осигуряването на контейнерните фиданки, внос от Холандия и засаждането им е дело на членове и приятели на Граждански клуб ЛИПА.

В събитието участваха и старозагорски деца, които засадиха своето първо дръвче в живота. Клуб ЛИПА ще продължи да се грижи за алеята и дръвчетата.

Тази идея може да бъде последвана и от други старозагорски организации, което ще помогне новия парк да се развива по-бързо и старозагорци да се чувстват по-ангажирани с неговото опазване.

Една от липовите фиданки е предоставена за засаждане до сградата на Старозагорската опера след десетина дни от новия носител на специалната награда на провеждащия се в Стара Загора кинофестивал „Златната липа“ 2015 – големия български актьор Васил Михайлов.
*




#

споделяне на връзка

1 коментар on “20 липи засади на 20 май Граждански клуб ЛИПА в новия парк на Стара Загора”

  • Sonq Nedeva wrote on 21 май, 2015, 9:42

    mn mi haresva bih u4astvala i az s udovolstvie no kato se zavarna ot 4ujbina 6te se svarja s grupata za da u4astvam i az za pridobivkite na moqta krasiva Stara Zagora


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн