Кметът на община Казанлък и посланикът на Франция откриха изложбата „Сатирикон, 33 гравюри на Андре Дьорен“

STZAGORA.NET
*


*
Кметът на община Казанлък Галина Стоянова и посланикът на Република Франция в България Н.Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан откриха тази вечер изложбата „Сатирикон, 33 гравюри на Андре Дьорен“. Казанлък е първият град, в който гостува експозицията на един от на един от най-смелите, противоречиви за своето време френски художници. Това е един жест към града, който се представя по забележителен начин в изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България“, каза в словото си Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан.

Изложбата е в резултат на проекта за представяне на тракийските съкровища в световноизвестния музей „Лувър“ между българската и френската страна, в който впечатляващото място заема ИМ „Искра“ с уникалните артефакти, открити в Казанлъшката долина, подчерта кметът Галина Стоянова. Тя сподели още, че чрез тази изложба казанлъчани се докосват до изкуството на Франция и в този смисъл българо-френското сътрудничество е възможност за взаимно опознаване и преоткриване в сферата на културата и историческото наследство.
#vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн