Община Стара Загора изпълнява проект за повишаване на квалификацията на служителите

STZAGORA.NET
*
266 служители от общинска администрация – Стара Загора ще преминат обучение по проект „Повишаване квалификацията на служителите за постигане на по-ефективна администрация“. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд и е на стойност 119 940 лв.

Целта на проекта е да се подобри ефективността и квалификацията на служителите за предоставяне на качествени административни услуги на гражданите и бизнеса. Общинските служители ще бъдат обучени в обвързаност на личните цели с целите на администрацията, което ще гарантира ефективност и ефикасност при изпълнение на служебните задължения. Те ще усвояват нормите за етично и професионално поведение за предотвратяване на прояви на бюрокрация, корупция и други незаконни действия. Очакваният ефект е повишаване на общественото доверие в професионализма и морала на служителите и утвърждаване на авторитета на Община Стара Загора.

Очаква се служителите да придобият качества за разпознаване на личните желания, готовност и успешност в постигането на цели, принципи на изграждане и поддържане на организационна принадлежност и способност за създаване на мотивираща работна среда и умения за работа с хора, съощи секретарят Цена Велкова.

В рамките на проекта ще бъдат обучени и 6 служители по индивидуални обучения в Института за публична администрация, София.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн