Кметът Живко Тодоров с юбилеен плакет „20 години Тракийски университет“

STZAGORA.NET
*


*
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи юбилеен плакет – „20 години Тракийски университет“. Това стана по време на тържественото честване на годишнината на ТрУ снощи в залата на Оперния театър. „Стара Загора е признателна на своя университет и се гордее с Вашите постижения! Изказвам подкрепата си за всички проекти и инициативи, които допринасят за неговото утвърждаване и авторитет. Надявам се, че и занапред ще продължи доброто сътрудничество между Община Стара Загора и академичното ръководство на старозагорската Алма матер“ – се казва в поздравителния адрес на градоначалника.

От името на кмета неговият заместник Иванка Сотирова връчи поздравителен адрес и паметен плакет на Община Стара Загора. Тя благодари за доброто сътрудничество между двете институции и увери, че „представителите на университета и на просветното дело са стожерите за благоденствието на държавата и града.“


*
Изпълняващият длъжността ректор на Тракийския университет проф. Иван Въшин подчерта в словото си, че 20-годишната история на старозагорската Алма матер е „история на интеграция, създаване и утвърждаване“. „Тракийският университет е олицетворение на идеята за бъдещата реформа на обединение на висшите училища. Уникален, с децентрализирана структура, от учредяването на университета до днес е запазена относителна самостоятелност на факултетите. Ние не направихме механичен сбор, а университет, който консолидира съвместните усилия, създава дух на общност и идентичност” – каза проф. Въшин.

*
Юбилеен плакет получи и председателят на Общински съвет Стара Загора Емил Христов. Приветствие към академичното ръководство и присъстващите в залата поднесе и ректорът проф. Иван Станков. В официалната церемония присъстваха още Румяна Коларов като представител на президента Росен Плевнелиев, първият ректор на университета проф. Иван Божков, проф. Цанко Яблански – главен инициатор за създаване на Тракийския университет и негов зам.-ректор, проф. Христо Чучков – ректор на ВМИ и декан на МФ на ТУ и др.

Програмата за отбелязването на 20-та годишнина от основаването на университета, обединил самостоятелно съществуващи преди това висши училища с дълга история и образователни традиции, започна преди месец. Тя включваше провеждането на юбилейна международна научна конференция „20 години Тракийски университет”, различни културни и спортни мероприятия.

Честването се проведе под патронажа на президента на Република България.
#

споделяне във facebook

1 коментар on “Кметът Живко Тодоров с юбилеен плакет „20 години Тракийски университет“”

  • Аз wrote on 21 май, 2015, 15:11

    Истинските създатели липсват!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн