Старозагорец е в Топ 5 на българските милионери. Общо 545 млн. лв. са спечелили 259 граждани с доход над един милион лева

STZAGORA.NET
*
Старозагорец е в Топ 5 на българите декларирали най-високи доходи, с получени над 8 милиона лева през 2014 година. В област Стара Загора 10 лица са декларирали доходи за над един милион лева – две дами и осем господа, като 9 от тях са получили доходи за над 1.5 милиона лева през изминалата година. Най-заможният сред е тях е и най-младият – на 49 години, а най-възрастният старозагорски милионер е на 87 години.

Общо 545 млн. лв. са спечелили 259-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите. Най-много са получили 259-те от трудови и приравнени правоотношения – 226 млн. лв., следват доходите от прехвърляне на права и имущества – 147 млн. лв. и тези от стопанска дейност като едноличен търговец – 103,1 млн. лв.

Сред българските милионери има и петима чужденци, които са спечелили общо 14 млн. лв., като 10 млн. лв. от тях са доходи от прехвърляне на права и имущества. И петимата са мъже.

На базата на данните за първите десет профилът на българина, декларирал най-висок доход от 2014 г., е мъж на 49 години, от София, с доходи от над 8,7 млн. лв. годишно. Според обработените до момента декларации най-много милионери има в София – 129, следва Варна с 18 граждани с доходи от над един милион лева и Пловдив с 16. Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн