Областното ръководство на Жени ГЕРБ – Стара Загора взе участие в политическа академия

STZAGORA.NET
*


*
Жени – ГЕРБ участваха в Политическа академия на тема „Местни избори в условията на коалиция”, която се проведе от 15 до 17 май в Шумен. В Националния форум на дамската структура участие взеха Нели Калнева, член на НИС, Мариана Кръстева, областен клубен ръководител, Росица Копривчина, областен организационен секретар и Аксения Тилева, член на областния съвет на Жени – ГЕРБ Стара Загора.

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов откри официално събитието, на което присъстваха още Ирена Соколова, председател на Жени ГЕРБ, представителят на Фондация “Ханс Зайдел” за България Богдан Мирчев, областният координатор на ПП ГЕРБ – Шумен Любомир Христов.

„ГЕРБ ще участва самостоятелно на предстоящите избори, за да можем ясно да заявим пред хората отговорността, която носим. ГЕРБ е най-силно изразената политическа партия, която през последните 8 години е побеждавала, благодарение на добре изградените си структури“, заяви в началото на политическата академия Цветанов.

“С времето сме установили, че форуми от такъв мащаб са изключително ценни. Това дава възможност всеки един от членовете на ГЕРБ да се чувства автор на промяната и да може да формулира най-ясните и най-точните мерки, които си струва да се правят към този момент от политическо естество”, каза Ирена Соколова.

Специален гост на събитието бе председателят на 43-то НС Цецка Цачева. Тя направи анализ на дейността на Народното събрание в ситуация на коалиция. „Първата стъпка, която направихме беше успешна, защото в страната вече има стабилност. Парламентът работи. Групата ни е силна и работи. Процесите в парламента са много динамични, ще стават още по-динамични с приближаването на местните избори. Очаквам и сложни ситуации, още повече, че в дневния ред на парламента влизат за разглеждане тежки законопроекти”, заяви Цецка Цачева.

Сред лекторите в Академията бяха Диана Йорданова – зам.-председател на Парламентарната комисия по бюджет и финанси, бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на ДФ “Земеделие” Румен Порожанов, министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Жените от дамската структура проведоха консултации и с депутатите Милена Дамянова и Светлана Ангелова.

След успешното приключване на Академията всички участнички се включиха в гражданската инициатива „Алея на розите“. Събитието се състоя на територията на природен парк „Шуменското плато“ в близост до паметника „Създатели на българската държава“, където дамите засадиха 30 туи и 16 рози. „Алеята на розите“ е посветена на пострадалите в Шумен при пътно-транспортни произшествия от януари до април 2015, като дръвчетата и розите съответстват на броя на хората претърпели ПТП. С този си акт женската организация на ПП ГЕРБ, засвидетелства своята съпричастност към пострадалите, техните близки и семействата им. Същевременно ЖГЕРБ отправят апел към всички да бъдат по-отговорни и внимателни на пътя.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн