Областната конференция на БАС в Стара Загора преизбра за председател Донка Черковска

STZAGORA.NET
*


*
Официални гости на форума бяха председателят на Българския антифашистки съюз Чавдар Стоименов, народният представител от коалиция “БСП Лява България” Георги Гьоков, председателите на Областния и Общинския съвет на БСП в Стара Загора Васил Самарски и Валентина Бонева, както и младежките лидери на левицата в Стара Загора и Казанлък.

„Ние сме обществено полезна организация, която има за цел да търси мира и свободата на българските граждани. Конгресът, който ще се проведе след месец, ще има задачата да предложи обединение на всички прогресивни сили, за съхраняване на историята и недопускане на нейната подмяна” – подчерта в словото си Чавдар Стоименов и благодари за старозагорските инициативи и активността на председателката Донка Черковска – член на националното ръководство на БАС, която конференцията преизбра отново за свой председател.

Черковска представи дългогодишните усилия на антифашистите за опазването на историческата действителност и инициативите им. За популяризирането им тя е убедена, че трябва да се работи с младите хора и в социалните мрежи.

„Ролята на БАС в днешната световно-икономическа и политическа обстановка при възраждащия се фашизъм е изключително важна. Вашите антифашистки послания трябва да стигнат до младото поколение, иначе ще сме свидетели на проявленията на неофашизъм, каквито видяхме в Украйна” – каза Самарски пред конференцията и поздрави организацията за богатата й дейност и доброволния труд, с който се съхранява и популяризира историческата истина.

С почетен плакет бяха удостоени Тотю Бакалов, който посвети знака на внимание и благодарност в памет на загиналите в антифашистката борба. С почит бяха удостоени и Иван Георгиев, Васил Недев, Купен Купенов, проф. Божков и др.

Конференцията прие насоки за работа, областно ръководство и делегати на VІ Конгрес на БАС.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн