Старозагорските общинари почистваха пътя за Дъбрава

STZAGORA.NET
*



*
Над 220 служители на общинската администрация се включиха днес в пролетната кампания за почистване на Стара Загора. Старт на почистването дадоха зам.-кметовете Йордан Николов и Иванка Сотирова. Общинарите почистваха пътя от паркинга под зоологическата градина към Дъбрава. Те отстраняваха и клоните след почистването на банкетите с храсторези.

В кампанията, която започна на 10 май 2015 г., се включиха всички административни бюра и почти всички села в общината. За целта беше създадена организация и дежурство на служителите във всички Административни бюра и всички кметства на територията на общината. Желаещите да извършват почистване получиха чували и ръкавици, осигурени от Община Стара Загора. Те почистваха междублокови пространства, около домовете си, или специално указаните места. Районите, определени за почистване бяха предварително обявени в съответните административни бюра по местоживеене.

Почти 360 тона отпадъци бяха събрани в Стара Загора на 10 май. През вчерашния днес са почиствали 126 души от 7 административни бюра, които са събрали 60 тона отпадъци. Днес в кампанията участваха и 15 села в общината.

Днес се почистват зони за спорт и отдих – спортни и детски площадки, стадиони, паркове, екопътеки, рекреационни зони в околностите на населените места и др.

В дните 10 и 17 май гражданите можеха да се освободят от едрогабаритни отпадъци от домакинствата (непотребни дивани, канапета, фотьойли, шкафове, легла и др. подобни) като ги поставят на площадките до контейнерите за смесени битови отпадъци.

Крайните резултати от кампанията ще бъдат обявени след нейното приключване.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн