Старозагорски ученици влязоха в местния парламент за един час

STZAGORA.NET
*

*
Ученици от СОУ „Максим Горки“ в Стара Загора станаха общински съветници за един учебен час. Десетокласниците се запознаха с административното устройство на двете институции, които съставят местното самоуправление, като получиха и любопитни факти от председателя на Общинския съвет Емил Христов.

„Старозагорският общински съвет е скучен!“, подчерта Христов. „Това беше и целта, която си поставихме с колегите – да няма нецензурни думи, да няма конфликти, а всичко важно да бъде обсъждано внимателно по време на заседанията на Постоянните комисии, а не да се случва в залата“, уточни той, като добави, че благодарение на хармоничната работа между Общината и Общинския съвет – Стара Загора се развива и нещата се случват.

Емил Христов представи не само работата на председателят на местния парламент, но и правата и задълженията на общинските съветници и какъв е редът за внасяне на предложение и вземането на решение след това.

Изнесеният урок бе по инициатива на директора на Руската гимназия Мариана Пенчева, която преподава „Етика и право“ на десетокласници в четири паралелки.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн