Двама загинаха в тежка катастрофа на околовръстния път край Стара Загора

STZAGORA.NET
*

*
Двама млади мъже загинаха в катастрофа на околовръстния път край Стара Загора днес следобед, а трети е откаран в тежко състояние в реанимацията на УМБАЛ “Проф.д-р Ст. Киркович”. Микробусът, с който са пътували, е настигнал и се е забил на скорост в задната част на румънски ТИР, който по непотвърдени данни или е заобикалял друг ТИР с великотърновска регистрация, който бил спрял на пътя (заради проститутка според една от версиите), или също е бил спрял зад него.

От тримата пътували в микробуса на място са загинали водачът и пътуващият до него на предната седалка. Откараният в болницата трети пътник е бил в купето зад тях.

Официалното съобщение от ОДМВР – Стара Загора по случая:

На 12 май около 14,15ч. по път І-5, км.231+800 (околовръстен път на гр.Стара Загора), се е движел товарен автомобил ”ДАФ” с румънска регистрация с прикачено към него ремарке, управляван от 23-годишен румънски гражданин. При заобикаляне на спрян в дясно на пътната лента т.а. ”Ман” с полуремарке, е ударен в задната си част от движещия се в същата посока лекотоварен  автомобил ”Мерцедес”, управляван от 28-годишен мъж от Нова Загора. В автомобила са пътували и други двама мъже – на 35 и 25 г., също от Нова Загора. В резултат на удара на място загиват водачът на лекия автомобил и 35-годишния пътник. Другият пътник е пострадал тежко и е настанен за наблюдение в УМБАЛ-Стара Загора с фрактури по лява ръка, десен крак и наранявания в областта на главата, с опасност за живота.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн