Борд с участието на изявени творчески личности и представители на местната власт ще стабилизира Операта в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

*
Областният управител инж. Георги Ранов и зам.-областният управител Мариана Кръстева се срещнаха днес с директора на Държавна опера Стара Загора Огнян Драганов. Той представи своите идеи за реформи в оглавената наскоро от него културна институция, която в момента е в тежко финансово състояние.

Новият директор смята, че Старозагорската опера може да изнася представления и в събота, когато повече хора биха имали възможност да ги посетят. Привличане на млади хора и ученици от цялата област на постановки на Операта чрез осигуряване на безплатен транспорт до Стара Загора и обратно е друга от идеите за популяризиране на оперното изкуство. Г-н Драганов е на мнение, че Операта трябва да стане част от голямото европейско семейство като пълноправен член на организацията „Опера Европа”. Така нашите артисти ще могат да обменят идеи и да поддържат по-задълбочени контакти с колегите си от цяла Европа. Друга идея на новия директор е да открие авангардна оперна сцена в Кукления театър, а куклените актьори да гостуват със свои постановки на голямата сцена на Операта.

Инж. Ранов и г-жа Кръстева подкрепиха намерението на Огнян Драганов да създаде борд на Операта, в който на доброволни начала да влязат изявени творчески личности и представители на Общината и на Областна администрация.

Инж. Ранов се ангажира със съдействие и подкрепа от страна на Областна администрация във всички инициативи, които могат да бъдат подпомогнати. Той ще проведе в близко време среща с тримата директори на трите най-големи културни институции в областта – Операта, Кукления театър и Драматичния театър, за да обсъдят заедно възможностите за съвместна работа. Инж. Ранов каза още, че ще проведе разговори и с кметовете на общини в посока осигуряване на безплатен общински транспорт за деца и ученици при посещения на представления.
#gerb

социални бутони

1 коментар on “Борд с участието на изявени творчески личности и представители на местната власт ще стабилизира Операта в Стара Загора”

  • Мария Пенчева wrote on 11 май, 2015, 23:04

    Споделям мнението на директора – работя вечер и мога да посещавам само през почивните дни представления, което бих правила често и с голямо удоволствие.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн