Над 27 000 членове и симпатизанти на АБВ преизбраха за лидер на партията Георги Първанов

STZAGORA.NET
*
ПП АБВ преизбра Георги Първанов за свой председател на проведените в събота, 25 април, вътрешнопартийни избори за лидер. Гласуваха  27 471 души, от които 11 486 са гласове на членове на партията, а 15 985 на симпатизанти, показват резултатите при 94% от обработените протоколи. Цифрите бяха изнесени пред медиите преди Националната конференция на партията, която започна в 10.30 часа днес в НДК.

Георги Първанов е новият стар председател на АБВ. 10 748 или 93.53 % членове или 92.24% от симпатизанти на партията, са дали подкрепата си за него. Своят вот за председател на ПП АБВ са дали български граждани, които живеят в Турция, Германия, Великобритания, Индонезия, Русия.

Останалите двама кандидати – председателят на общинската организация на АБВ – Русе Стелиян Стефанов и Областният управител на Пазарджик и член на ИС на партията – Трендафил Величков, са получили подкрепа съответно от 393 члена или 3.47% и 607 или 3.8% симпатизанти за първия, и от 314 члена или 2.73% и 390 симпатизанти за втория от тях.

Резултатите бяха обявени от адвокат Веселка Вачева, председател на Националната изборна комисия. Гласуването се е провело в 215 общини в страната.

Лидерът на АБВ Георги Първанов подаде оставка, след като парламентарната група на партията подкрепи ратификацията за емитиране на нов външен заем от 16 млрд. лева.

Георги Първанов: Нашата идея е да поискаме ремонт на кабинета

„През последните седмици диалогът в управлението на държавата бе възобновен. Контактни групи от АБВ и ГЕРБ започнаха дискусии по дневния ред в държавата и важни реформи, като тази в съдебната власт. Големият въпрос обаче е за политиките.Имаме остри критики към политиките, които се прокарват в сферата на външните работи, отбраната и енергетиката. Не сме доволни от темповете с които се реформира здравеопазването“. Това заяви в ефира на БТВ лидерът на лтернатива за българско възраждане и президент на България (2002-2012) Георги Първанов, според когото евентуалното оттегляне на АБВ от изпълнителната власт в момента ще създаде условия за комфорт на тези, които работят слабо. „Защо ние трябва да изтеглим един силен вицепремиер, министър, който си свърши работата убедително, да не кажа перфектно. Ивайло Калфин е сложил на масата четири пакета законопроекти свързани с пенсионната реформа, с почасовото заплащане на труда и други. Защо ние трябва да изтеглим добрия, синия, убедителния министър и тези няколко силни наши представители в изпълнителната власт и в същото време да дадем комфорт на тези, които работят слабо или не правят нищо. Нашата идея е да поискаме ремонт на кабинета“, посочи той.

Георги Първанов коментира и вътрешните избори за председател на АБВ. „В този вот участваха над 25 000 души, от които над 10 000 са реално членуващи в Алтернатива за българско възраждане. АБВ макар и нова формация, макар и малка в очите на някои, показа особено на лявото политическо пространство, че може да има пряка демокрация. Ефективна пряка демокрация“.

В страни от темата Първанов отговори на въпрос свързан с възможностите за предизборно партньорство преди предстоящия местен вот. По думите му АБВ е готова на равнопоставено сътрудничество с партии от лявото политическо пространство включително и БСП. Според него подобно партньорство може да донесе на левицата успех, както на местните така и на президентските избори догодина.

Източник на първата информация: Агенция “Фокус”
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн