“Берое” с категорична победа над “Лудогорец” – 2:0

STZAGORA.NET
*

Вторият гол на Зехиров след блестящата му индивидуална акция
*
„Берое“ победи с убедителна игра с 2:0 „Лудогорец“ в мач от XXVII кръг на „А“ група. Иво Иванов изведе „Берое“ напред в 38-та минута след отлично центриране от корнер на Салим Керкар и неразбирателство в отбраната на гостите. Страхотна индивидуална акция на Атанас Зехиров в 61-та минута доведе до 2:0. Победата изведе „Берое“ на четвъртото място в класирането преди утрешния мач „Литекс“ – ЦСКА.

ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ

„Лудогорец“ влезе в мача като водач в класирането с 55 точки, с 8 повече от втория „Локомотив“ (София). „Берое“ бе на пето място с 41 точки, с две повече от шестия „Ботев“ и с 3 по-малко от четвъртия „Литекс“.

СЪСТАВИТЕ

Заради наказание мачът за „Берое“ пропусна Самир Аясс. В стартовия състав на „Берое“ се завърна Иво Иванов след изтърпените два мача лишаване от състезателни права. Елиаш отново бе на позицията зад нападателя, а Георги Динков си партнираше с капитана на беройци в отбрана. Георги Андонов отново бе на върха на атаката. Извън групата остана Жуниор Мапуку, а на пейката след контузия се завърна Крис Гади.

Жуниньо Кишада бе наказан при “Лудогорец”. Йордан Минев и Юнес Хамза се възстановяваха от контузии и не бяха на разположение за разградчани. Георги Терзиев и Александър Александров започнаха като двойка централни защитници, Александър Барт остана резерва, а Козмин Моци – извън групата. Фабио Ешпиньо също не бе сред 18-те, а вместо него започна Анисе. Михаил Александров бе заел мястото на Марселиньо, който бе сред резервите. Двама младоци – Александър Василев и Преслав Петров, допълниха групата на шампионите.

НАЧАЛОТО

В 5-та минута Браян Ангуло центрира от пряк свободен удар, заложен в близост до ъгъла на пеналта, но прати топката покрай целта.

Георги Андонов проби по десния фланг в 9-та минута, залъга Роман Безяк, а в последствие центрира топката в малкия пеналт, където добре пласиран бе Елиаш, но ударът му с глава не намери рамката на пазената от Владислав Стоянов врата.

В 16-та минута Михаил Александров получи топката по десния фланг от Георги Терзиев и веднага намери непокрития Вандерсон, който стреля в движение от дъгата на наказателното поле, но Илко Пиргов успя да улови.

Салим Керкар центрира от пряк свободен удар в наказателното поле в 18-та минута, но бранител на гостите изби с глава в ъглов удар. При последвалото повторно центриране на Салим Керкар, Владислав Стоянов не се затрудни и боксира, за да попадне топката в Савио Нсереко, който стреля от далеч, но бе неточен, изпращайки кълбото над рамката на вратата.

ИНТЕРЕСНИ АТАКИ И КЪМ ДВЕТЕ ВРАТИ

В 25-та минута дълъг пас е предназчен зад откъсващия се от отбраната на „Берое“ Върджил Мисиджан, но холандецът не успя да достигне кълбото и то напусна пределите на терена в аут.

Минута по-късно Георги Андонов отне топката пред наказателното поле на „Лудогорец“, където бе фаулиран от Анисе, но въпреки това кълбото попадна в Георги Костадинов, който напредна няколко метра и стреля от дъгата на пеналта, но бранител в черно блокира.

В 29-та минута Елиаш получи топката зад гърба на отбраната на „Лудогорец“ и я вкара във вратата, но страничният арбитър маркира засада.

Браян Ангуло центрира отляво към намиращия на границата на наказателното поле Роман Безяк в 34-та минута, който с ножичен удар по въздуха стреля по посока на вратата, но не намери рамката.

Савио стреля добре от 23 метра малко след това, но топката премина покрай целта.

„БЕРОЕ“ ЗАСЛУЖЕНО ПОВЕЖДА

В 39-та минута Салим Керкар центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Георги Костадинов засече с глава, но изстрелът бе блокиран, което изигра лоша шега на гостите, тъй като кълбото попадна в Иво Иванов, а той от непосредства близост не сгреши и разстреля Владислав Стоянов за 1:0.

Три минути след това след центриране от ъглов удар топката попадна в намиращия се на отсрещния фланг Роман Безяк, който изсипа повторно кълбото в малкия пеналт, където Анисе засече с глава, но бе неточен.

В добавеното време на първата част след множество карамболи „Берое“ можеше да поведе и с 2:0, но ударът на Игор Джоман от границата на пеналта по земя бе неточен.

СЛЕД ПОЧИВКАТА

В 50-та минута Елиаш проби през центъра на атаката и потърси с извеждащ пас в коридор в предни позиции Савио, но топката бе прекалено бърза за немеца и попадна директно в стража Владислав Стоянов.

Вандерсон центрира от пряк свободен удар в наказателното поле в 53-та минута, където обаче отбраната на „Берое“ изчисти в ъглов удар и предотврати опасност пред Илко Пиргов.

В 57-та минута Вандерсон изсипа топката от пряк свободен удар в малкия пеналт, където над всички се извиси Роман Безяк, но изстрелът му с глава бе неточен.

ОТЛИЧНА ИНДИВИДУАЛНА АКЦИЯ И ГОЛ НА ЗЕХИРОВ

В 61-та минута Атанас Зехиров поде страхотна индивидуална атака, залъгвайки двама бранители на „Лудогорец“ в лицето на Браян Ангуло и Александър Александров и, останал очи в очи с Владислав Стоянов, го разстреля за 2:0.

Пет минути по-късно Елиаш получи кълбото по десния фланг и напредна с него до наказателното поле, преди да потърси намиращия се на по-добра стрелкова позиция Игор Джоман, но Светослав Дяков изчисти с шпагат в ъглов удар.

В 69-та минута Савио Нсереко направи страхотна индивидуална акция по левия фланг, финтира бранител на гостите и стреля от границата на пеналта, но Владислав Стоянов успя да улови.

Михаил Александров центрира в наказателното поле на „Берое“ минута по-късно, където обаче Илко Пиргов бе добре застанал и улови безпроблемно.

В 71-та минута Анисе получи топката на добра стрелкова позиция, но Иво Иванов предотврати опасност, хвърляйки се на решаващ шпагат в последния момент, за да избие кълбото в ъглов удар.

Три минути след това след безобиден удар на Върджил Мисиджан от фаул отдалеч топката премина високо над целта.

Около 10 минути преди края на мача Петър Хубчев бе изгонен от резервната скамейка от Георги Кабаков за оспорване на съдийско решение.

В 83-та минута Илко Пиргов за пореден път прояви невероятно майсторство и бе най-добре пласиран от всички в наказателното поле при центриране от ъглов удар.

В 89-та минута Анисе изпрати топката високо над целта при изпълнение на пряк свободен удар, заложен на ъгъла на пеналта.

В последната от четирите добавени минути резултатът можеше да стане и 3:0. Крис Гади получи топката на границата на наказателното поле, освободи се от защитник на гостите и стреля, но Владислав Стоянов парира успешно.

След победата днес „Берое“ излезе на четвърто място в класирането с равни точки (44) с „Литекс“, но с по-добри показатели в директните двубои. Ловчанлии са с мач по-малко – в неделя приемат с ЦСКА.

СЛЕДВАЩИЯТ МАЧ

На официалния празник 1 май, петък, от 18 часа „Берое“ ще приеме ЦСКА на стадиона под Аязмото.

СТАТИСТИКАТА

„Берое“ (Стара Загора) – „Лудогорец 1945″ (Разград) 2:0

Голмайстори: 1:0 Иво Иванов 38′, 2:0 Атанас Зехиров 61′

„Берое“: 23. Илко Пиргов – 18. Атанас Зехиров, 6. Иво Иванов (к), 15. Георги Динков, 28. Веселин Пенев – 27. Игор Джоман, 70. Георги Костадинов (90’+2′ – 4. Аласан Н’Диайе) – 77. Савио Нсереко (89′ – 11. Крис Гади), 21. Елиаш, 26. Салим Керкар – 10. Георги Андонов (86′ – 9. Станислав Костов); неизползвани резерви: 1. Михаил Михайлов, 2. Валдемар Боровски, 19. Пламен Тенев, 7. Антон Огнянов; старши треньор: Петър Хубчев

„Лудогорец“: 21. Владислав Стоянов – 80. Жуниор Кайсара, 55. Георги Терзиев, 15. Александър Александров, 16. Браян Ангуло (69′ – 77. Витиня) – 18. Светослав Дяков, 12. Анисе Адрианантенайна – 88. Вандерсон (73′ – 23. Христо Златински), 7. Михаил Александров (84′ – 19. Александър Василев), 93. Върджил Мисиджан – 9. Роман Безяк; неизползвани резерви: 91. Иван Чворович, 5. Александър Барт, 84. Марселиньо, 24. Преслав Петров; старши треньор: Георги Дерменджиев

Жълти картони: Георги Костадинов (56′ – груб фаул), Атанас Зехиров (73′ – груб фаул) [„Берое“]; Михаил Александров (29′ – груб фаул) [„Лудогорец“]

Главен съдия: Георги Кабаков (Пловдив)
Асистент съдии: Мартин Маргаритов (Пловдив), Георги Калудов (Пловдив)
Допълнителни асистент съдии: Драгомир Драганов (Варна), Радослав Станев (Варна)
Четвърти съдия: Димитър Димитров (Варна)
Дежурен делегат: Красимир Кръстев (Сливен)
Съдийски наблюдател: Кольо Данев (Варна)
Стадион: „Берое“, Стара Загора

Изночник: beroe.bg
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн