Илия Златев бе избран за председател на Областния съвет на ПП АБВ в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

*
Снощи (понеделник, 20-ти април 2015) в Стара Загора бе проведена областна учредителната конференция на ПП АБВ. За участие в конференцията общинските структури бяха избрали 44 делегати, които в съответствие с чл. 24, 25 и 26 от Устава на партията взеха решение за учредяване на Областна организация. В дневния ред беше включен също така избор на членове на Областен съвет, на Контролен съвет и техните председатели.

Към настоящия момент общият брой на членовете на партията в област Стара Загора е 585. Учредени са 8 Общински структури в общините Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гълъбово, Гурково, Братя Даскалови, Павел баня и Мъглиж.

Конференция реши Областният съвет да се състои от 19 души, което съответства на броя на общинските структури, членовете на партията и уставните разпоредби. За членове на Съвета бяха избрани: Илия Златев, д-р Евгений Желев, Тихомир Димитров, Мирена Тонева, Фани Михайлова, Кирил Иванов, Светослав Маринов, Искра Георгиева, Георги Георгиев, Красимир Цанев, Мария Славова, Димитър Атанасов, Иван Райчев, Денислав Палазов, Ивелина Терзиева, Иван Иванов, Добринка Минчева, Мария Манчева и Рени Малева.

За председател на Областния съвет бе предложен и избран Илия Златев, който е председател на Общинска организация на ПП АБВ в Стара Загора и досегашен областен координатор на партията.

Областният контролен съвет ще се състои от 5-ма души. За негови членове бяха избрани: Георги Георгиев (Раднево), Иван Иванов (Гурково), Ивилина Станкова (Стара Загора), Антоанета Динева Донева (Гълъбово). Председател на КС на Областната организация ще бъде Иван Иванов.

Заседанието на Областната конференция продължи работата си с подготовка за участието в планираната за 26.04.2015 г. Национална работна партийна конференция. На нея областната организация на АБВ ще бъде представлявана от 50 делегати. Преди Националната конференция партията се готви и за избор на председател на партията, който ще се проведе на 25.04.2015 г.

Припомняме, че на 25-ти април 2015 г. от 9.00 до 18.00 ПП АБВ ще проведе избор за председател на партията. До тази ситуация се стигна, след като настоящият лидер на партията Георги Първанов подаде оставката си като такъв.

В цялата страна ще бъдат разкрити секции за гласуване, където членовете на партията ще могат да дадат своя вот. Освен по традиционния начин, гласуването ще бъде възможно и по електронен път. В случай на дублиране на двата варианта за гласуване ще се счита за действителен традиционният (с бюлетина), а електронният ще бъде анулиран.

Така електронното гласуване, заедно с прекия избор на партийния лидер от членовете на партията, а не от делегати, ще бъде приложено като практика за вътрешнопартийни избори за първи път в България. Изборът за председател на ПП АБВ ще бъде между трима кандидати: Стелиян Стефанов – председател на общинската организация на АБВ в Русе, Трендафил Величков – член на Изпълнителния съвет на партията и областен управител на Пазарджик и Георги Първанов – президент на Р България (2002-2012) и настоящ лидер на ПП АБВ.

Освен членовете на партията ще могат да гласуват и симпатизанти, които ще бъдат записвани в отделен списък, а бюлетините им ще се подават в отделна урна.

Източник: nikak.bg
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн