Кметът Живко Тодоров подписа 17 договора със сдружения на собственици за безплатно саниране

STZAGORA.NET
*
От старта на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на 3.02.2015 г. до днес Община Стара Загора е издала 66 удостоверения на собственици. Това им дава право при осигуряване на 100% участие на всички собственици на имоти в сградата да пристъпят към втория етап на програмата – подаване на заявления за интерес и финансова подкрепа. Поне половината от тези заявления имат реален шанс да бъдат реализирани, коментират експертите от комисията, която обработва документите в общината.

Националната програма за енергийна ефективност продължава при подчертан итерес от страна на потенциални участници в схемата за безвъзмездно финансиране. Досега 23 сдружения на собственици са подали заявления за интерес и финансова подкрепа, а 17 от тях вече са одобрени от юристите на общината и са сключили договори с кмета Живко Тодоров. Последните са в процес на подписване на тристранните договори – между кмета, областния управител и Българската банка за развитие.

Останалите 6 в момента са в етап на обследване. До края на днешния ден се очаква още 3 сгради в Стара Загора да бъдат одобрени за програмата и да бъдат сключени договори с със сдруженията на собствениците. В изчакващо положение има около 20 заявления – поради това, че един или двама от собствениците не са дали съгласието си за участие.

Общо 370 са сградите в Стара Загора, които отговарят на изискванията за включване в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, за която правителството отпусна 1 милиард лева.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн