Водосвет в Старозагорския затвор бе отслужен за Великден

STZAGORA.NET
*


*
Областният управител инж. Георги Ранов и зам.-областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на тържествена Великденска служба и водосвет, които отец Йордан Карагеоргиев отслужи в Старозагорския затвор. Над 100 лишени от свобода изслушаха словото на отец Йордан. Той ги призова към вяра, надежда, смирение и добротворство.

С приветствие към затворниците по случай Възкресение Христово се обърна инж. Ранов, който им пожела здраве и живот. После двамата с г-жа Кръстева им подариха православни календари и по едно великденско яйце.

Началникът на затвора комисар Иван Карушков показа на гостите православния храм в двора. Той е единствената самостоятелно изградена църква в затвор у нас. Комисар Карушков обясни, че в момента на входа на затвора, встрани от бариерата, се изгражда поредният параклис, предназначен за роднини и близки на лишените от свобода, които им идват на свиждане и искат да се помолят.

#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн