Стара Загора става европейска столица на спорта тази пролет

STZAGORA.NET
*
Стара Загора е домакин на три европейски шампионата през май и юни 2015 г.
*

*
Спортните емоции ще стартират с откриването на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 г., което ще започне на стадион „Берое“ на 6 май и ще продължи до 22 май. Жребият за квалификациите ще се изтегли на 2 април. Той ще реши кои отбори ще излязат един срещу друг в първия мач от европейското на стадиона под Аязмото навръх Гергьовден от 19.00 часа. Община Стара Загора е в трескава подготовка за официалното откриване на шампионата. Футболни срещи ще се играят също в Сливен и Созопол, а финалът ще е в Бургас.

*
Спортните фенове ще имат възможност да видят отблизо и майсторите на бойните изкуства, които ще премерят сили по време на първото у нас Европейско първенство по Винг Чун. На 13 май под липите ще пристигнат за спортното събитие делегати от 30 държави – близо хиляда спортисти и треньори. По този начин ще бъде отбелязана и 30-годишнината на европейското Ушу, а в Стара Загора ще покажат уменията си четирима от най-добрите майстори от китайската Ушу асоциация. До 23 май общинската многофункцонална зала „Иван Вазов“ ще е арена за показване на техника и талант при бойните спортове.

Безапелационно затвърждавайки мотото „Стара Загора – най-спортен град“, тук ще се проведе и трета европейска надпревара. На 21 и 22 юни стадион „Берое“ ще бъде писта за Европейското отборно първенство по лека атлетика – Втора лига. В резултат на целенасочената съвместна работа на Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортния клуб по лека атлетика „Берое“ в Стара Загора ще се съберат 540 състезатели, 120 съдии, делегати и гости, европейски и олимпийски шампиони. Отборите на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър ще премерят своите умения в 40 дисциплини, а в състезанието ще бъдат включени и нормативи за олимпийските игри в Рио де Жанейро, които ще се състоят през 2016 г.

Домакинството на Стара Загора на трите европейски спортни надпревари стана възможно след изграждането на спортна инфраструктура, отговаряща на стандартите за провеждане на състезания от висок клас. Община Стара Загора ще продължи целенасочената си политика и възможността за стимулиране на различните видове спорт – професионален и любителски, сред малки и големи.
#

бутон за споделяне

1 коментар on “Стара Загора става европейска столица на спорта тази пролет”

  • Evgeni_60 wrote on 2 април, 2015, 9:35

    За да можем да бъдем адекватни на амбициите, които имаме за по-големи първенства, трябва да направим и загряващата писта на стадион “Берое”. Тази писта ще бъде готова до 2015 г., каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.
    А дали ще се случи?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн