Председателят на Общинския съвет Емил Христов бе гост на редовно заседание на младежкия парламент в Стара Загора

STZAGORA.NET
*

Емил Христов, председател на Общинския съвет в Стара Загора, отново бе поканен за гост на редовното заседание на младежкия местен парламент, което се проведе в Младежкия дом снощи. В Дневния ред на заседанието им за месец март, младите хора разискваха предстоящите си инициативи, а в точката за дискусия дебатираха с председателя на старейшините младежката безопасност в града и посещението на деца в нощните заведения.

„Няма идеален свят, в който да липсват опасности или проблеми, но освен родителите и учителите ви, така и вие сами трябва да се пазите, да се замисляте за последиците от действията си“, каза на младежите Емил Христов. „В Стара Загора институциите обединиха усилията си в името на сигурността и здравето на децата“, припомни Емил Христов акцентите от срещата между кмета Живко Тодоров и ръководството на полицията през февруари тази година. „Засилването на контрола в нощните заведения и честите проверки имат резултат, но и вие трябва да знаете, че младостта е най-прекрасното нещо, но бъдете и разумни“, апелира младите хора председателят на ОбС. „В Закона за закрила на детето ясно е казано, че ненавършилите пълнолетие нямат място навън след 22.00 часа, без придружител, който е дал писмено съгласие. Това не ви ограничава, а напротив – защитава ви“, допълни той.

Почти два часа младежите разпалено дискутираха по темата, като дадоха както аргументи „против“, така и „за“ присъствието на непълнолетни в нощните заведения. След дебатите, членовете на МОС се обединиха около тезата, че на първо място за тяхната безопасност стоят собствените им спирачки и разум.

Младите хора размениха идеи и как да уплътнят свободното си време с полезни дейности. Спортуването и ходенето на различни видове уроци и кръжоци, както и обществената дейност, им дават достатъчно контакти и емоции, а дискотеки ще имат възможност да посещават сами след като навършат 18 години.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн