Отбелязахме 140 г. от рождението на бележития старозагорски поет Кирил Христов

STZAGORA.NET
*


*
В рамките на честванията на 140-та годишнина от рождението на бележития старозагорски поет Кирил Христов, организирани от инициативен комитет, начело с ОУ „Кирил Христов“ и с участието на Регионалния исторически музей в Стара Загора, бяха раздадени награди на заслужилите ученици. Директорът на музея д-р Ангел Динев отличи с печатни издания и сувенири Ивана Тодорова Колева от 7 „А“ клас, Михаил-Асен Михайлов Тодоров от 7 „Б“ клас и Моника Деянова Иванова от 7 „В“ клас. При посещението си в основното училище директора на РИМ – Стара Загора и част от неговия екип останаха впечатлени от прекрасните условия за обучение на младите старозагорци, създадени от директора на училището г-н Кирил Балакчиев и екипа му от преподаватели и служители.

* * *

*
Областният управител инж. Георги Ранов и неговата заместничка Мариана Кръстева присъстваха на 16.03.2015 г. на откриването на изложба на непоказвани досега портрети на големия български поет и старозагорец Кирил Христов.

Събитието се състоя в старозагорското ОУ „Кирил Христов”. То е част от програмата на тържествата, с които училището отбелязва 140-ата годишнина от рождението на своя патрон.

Портретите на поета са рисувани от известни български художници. Те се съхраняват от Музей „Литературна Стара Загора” и досега не са показвани на широката публика.

По повод откриването на изложбата кратко слово за Кирил Христов и историята на създаването на неговите портрети произнесе директорът на Музея Иван Матев.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн