Задържаха чирпанлии, заплашили шофьор на магистрала “Тракия” и откраднали 400 л дизел от камиона му

STZAGORA.NET
Бързи полицейски производства
На 18 март, във връзка с постъпил сигнал за продажба цигари без акцизен бандерол, служители на Първо РУП-Стара Загора са извършели процесуално-следствени действия (претърсване и изземване) на частен адрес в с.Преславен, общ.Стара Загора. От къщата на 21-годишния И.И. са иззети общо 16 кутии цигари от различни марки, 12 пакета със саморъчно свити цигари, 0,515кг. сухи тютюневи листа и 20бр. саморъчно свити цигари в насипно състояние. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 март в Първо РУП-Стара Загора е получено съобщение 57-годишен старозагорец за взломена врата на жилището му, намиращо се на ул.”Виктор Юго” в гр.Стара Загора. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието: 36-годишния Н.Д. от гр.Стара Загора и 54-годишния И.Ч. от гр.Пловдив. Същите са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления
На 02 март във Второ РУП-Стара Загора е получен сигнал от 48-годишен мъж от Русе, който заявил, че за времето от 06,05 ч. до 06,40 ч. на същата дата на паркинг на автомагистрала ”Тракия”, км.205 в посока София, неизвестни извършители, след като го заплашили, взломили катинар на капачката на резервоара на управлявания от него влекач „Ман” и извършили кражба на 400 литра дизелово гориво. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 33-годишният К.И. и 27-годишният К.Н, и двамата от Чирпан. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 17 март в РУП-Чирпан е получено съобщение от 54-годишна жена от гр.Хисаря, която заявила, че неизвестен извършител, след като е разкрил част от покрива, е проникнал в къща в с.Партизанин и е извършил кражба на телевизор, радиокасетофон и декодер. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на деянието са 20-годишният Р.И. от гр.Раковски, обл.Пловдив, и 28-годишният Й.Г. от с.Черна гора, общ.Братя Даскалови.

Във връзка с получен на 17 март в УП-Гурково сигнал за извършена кражба на сумата от 850 лв. от постройка в стопански двор в гр.Николаево, служители от РУП-Казанлък са установили, че извършители на деянието са две малолетни лица от града.

За времето от 22,00ч. на 10 март до 02,00ч. на 16 март на територията, обслужвана от ОДМВР-Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция по безопасност на пътното движение, при която са:
* Проверени лица и автомобили – 106
* Санкционирани водачи – 40
* Съставени фишове – 29
* Съставени АУАН – 11
* Неправоспособност – 3
* Преминаване на червен сигнал – 1
* Употреба на алкохол до 1,2 промила – 1
* Употреба на алкохол над 1,2 промила – 2
* Нередовни документи – 4
* Управление на неизправно МПС – 3
* Обезопасителни системи – 9
* Нарушения на велосипедисти – 2
* Неправилно паркиране – 4
* Неспазване на знаци – 3
* Други нарушения – 8
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн