Дали да се заплаща част от санкцията при неправилно паркиране директно на репатриращите екипи, ще гласуват старозагорските общински съветници

STZAGORA.NET
*


*
На редовното си заседание през март старозагорските общински съветници предстои да гласуват промени в Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на общината. Предложението предвижда изменение, което ще даде възможност репатрирането на неправилно паркиран автомобил да се преустановява ако водачът му дойде на място, преди потегляне на специализирания автомобил. В този случай водача ще заплаща определената такса в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

„Предложението за промени е направено от администрацията поради искането на гражданите да бъдат улеснени при санкциониране за неправилно паркиране – каза на редовната пресконференция преди заседание на ОбС председателят му Емил Христов. – Нарушителите ще могат да заплатят частично наказателната санкция при репатриране на МПС, а тази промяна е по инициатива на общинските съветници.”

Старейшините ще гласуват и приемането на касовото изпълнение на Бюджет 2014 г. на Община Стара Загора.

„Около 10 млн. лева е общият бюджетен преходен остатък на Община Стара Загора в края на 2014 година. С над 103 на сто са изпълнени общите приходи по бюджета спрямо уточнения годишен план от 100 млн. лева. Имаме ръст със 105 на сто при събираемостта на приходите“, подчерта Емил Христов. „Досега администрацията бе критикувана, че няма достатъчна събираемост, а сега се вижда, че бюджетите през мандата са планирани изключително стабилно“, добави председателят на местния парламент.

Общо 81 точки ще бъдат гласувани на сесията на Общинския съвет на 26 март в Стара Загора. Съветниците ще разгледат още Бюджетната прогноза за местните дейности на Община Стара Загора за следващите три години, Програмата за развитие на туризма, както и тази на читалищата на територията на Община Стара Загора за 2015 година и други.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн