Кметът на Стара Загора подписа първите договори за саниране

STZAGORA.NEТ

*
Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров подписа днес първите договори с председатели на Управителни съвети на сдружения на етажните собствености за саниране на три жилищни блока в града. Те са на улица “Гурко” № 100, кв. „Три чучура-юг“ № 104 и ул. „Д-р Тодор Стоянович“ № 32.

Живко Тодоров благодари за проявената активност от собствениците в първите три блока в Стара Загора, които ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. “За нас е важно да направим по възможно най-бързия начин всички процедури и да бъдат сключени договорите, за да бъдем една от най-активните общини, която да се класира и да може да може да усвои повече средства, за да се възползват гражданите от тях” – каза кметът.

Трите сдружения очакват стартиране на процедурите за обследване на обектите, а след това – и строително-монтажните работи. Блокът на “Гурко” 100 е със 115 самостоятелни обекта, уточни юристът на Община Стара Загора по програмата Делян Иванов. 114 от собствениците им са членове на сдружението, един е подал декларация за съгласие и достъп. Блокът на улица “Д-р Стоянович” е с 80 самостоятелни обекта. 70 от тях са с жилищно предназначение, а 10 – с нежилищно (гаражи). В сдружението са собствениците на 63 самостоятелни обекта, останалите са подали декларации за достъп и са съгласни с извършването на всички дейности, които предвиди техническото обследване. „Три чучура-юг“, блок 104, е с 69 самостоятелни обекта, като собствениците на 65 от тях са членове на сдружението, а четирима са с декларации.

До момента в Община Стара Загора са подадени 51 заявления за регистрация на Сдружения на собственици. 18 от тях вече са регистрирани и изчакват необходимите законови срокове за регистрация в регистър БУЛСТАТ, провеждането на общи събрание, срокове за обжалвания и др. Около 20 сдружения са с указания за корекции по документите, които са приложили, а данните за останалите 10-15 блока в момента се проучват – отговаря ли конструкцията им на изискванията, какъв е броят на самостоятелните обекти в тях, каква е собствеността и прочие условия, изисквани за спазване от програмата.
#vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн