БТА разкрива офис в Казанлък, ОбС гласува да се предостави помещение за пресклуба

STZAGORA.NET
По внесено предложение от Общинска администрация днес, 25 февруари, Общинският съвет на Казанлък прие решение да бъде предоставено безвъзмездно за управление на Българска телеграфна агенция помещение – част от публична общинска собственост, намиращо се на ул. „Искра“ 4.

Заедно с откриването на изложбата „Незаличимо“ на БТА в Казанлък в началото на м. февруари, генералният директор на БТА Максим Минчев обяви, че информационната агенция има намерение да отвори свой национален пресклуб в Казанлък със свой кореспондент в Града на розите. Във връзка с това БТА изпраща и официално писмо до Община Казанлък, в което обявява своето намерение Казанлък да стане част от мрежата национални пресклубове на агенцията.

Създаването на такъв пресклуб ще съдейства за популяризирането на богатото културно-историческо наследство на града и ще даде възможност за повече гласност на инициативите на местната власт за просперитет на общината.

В тази връзка Община Казанлък е предвидила да предостави за управление зала, в която ще се осъществяват дейностите на пресклуба. Общинските съветници днес подкрепиха с 28 гласа „за“ предложението на Общинска администрация.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн