Сградата на ПМГ „Гео Милев“ в Стара Загора ще бъде основно ремонтирана с близо 3 млн. лв. общински и държавни средства

STZAGORA.NET

Община Стара Загора ще осигури 1 млн. лв. за основен ремонт на Природоматематическа гимназия “Гео Милев”. Кметът Живко Тодоров е получил уверение от премиера Бойко Борисов, че държавата ще даде останалата част от необходимите средства. Реконструкцията на ПМГ „Гео Милев“ е за близо 3 млн. лв.

На предстоящата сесия на Общинския съвет на 26 февруари ще бъде внесено предложение за корекция в бюджета, в частта му за ремонт на пътната инфраструктура.

Има изготвено проектиране на сградата на ПМГ „Гео Милев“ като част от проекта “Създаване на проектна готовност за кандидатстване на Община Стара Загора по ОПРР за периода 2014–2020 г.“. Поради лошото състояние на сградата и опасността за здравето на децата и персонала се налагат спешни ремонтни дейности. През следващата седмица Община Стара Загора ще обяви обществената поръчка за изпълнител на строително-монтажните дейности.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн