Представиха проект за литературен туризъм под надслов „Неутъпкани пътеки до отворени врати”

STZAGORA.NEТ

В Областна администрация – Стара Загора днес бе представен проект под надслов „Неутъпкани пътеки до отворени врати”, финансиран от Втория конкурс на Програмата за подкрепа на НПО по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Срещата бе водена от Мариана Кръстева, ресорен заместник-областен управител, отговарящ за управлението и провеждането на държавната политика за регионално развитие, култура и туризъм.

Пред Мариана Кръстева, ресорен зам.-областен управител, отговарящ за управлението и провеждането на държавната политика за регионално развитие, култура и туризъм, проектът представи неговият ръководител – Лена Драголова. Акцентът на представянето бе върху интервенцията, променяща музейния мениджмънт чрез консолидация и мобилизиране на гражданска енергия. В основния фокус се откроиха неутъпканите пътеки на активното гражданско участие във вземането на стратегически решения в културните политики на местно и областно равнище.

Целта на проекта е изработването на нов модел за литературен туризъм, съсредоточен върху алтернативите и перспективите за развитие на литературните музеи като важен компонент от културата на 4-те големи общини на областта – Стара Загора, Казанлък, Чирпан и Раднево.

Освен създаване на иновативния продукт за развитие на културен туризъм в областта, важен резултат от проектната реализация ще бъде изграждането на междусекторна мрежа от институционални и неформални общности, които ще отстояват статуса си на легитимeн коректив и партньор в управлението на културнaта стратегия на областта, за гражданско включване и продуктивен диалог с общинските и държавни власти.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн