Областният управител Георги Ранов се срещна със заместник-министъра на културата Боил Банов

STZAGORA.NEТ

В сградата на Областна администрация Стара Загора се проведе работна среща между Областния управител на област Стара Загора инж. Георги Ранов, Боил Банов, заместник-министър на културата и ръководствата на Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев” и Държавен куклен театър – Стара Загора.

Основна цел на срещата, инициирана от областния управител, бе да се представят творческите планове на държавните културни институти в града за 2015 г. и да се разискват проблемите при осъществяване на дейността им. Коментарите акцентираха върху предложения за промяна в Методиката за определяне на средствата по чл. 23а от Закона за закрила и развитие на културата на държавните културните институти, които осъществяват дейност в областта на сценичните изкуства за 2014 година.

Ръководството на Държавен куклен театър – Стара Загора представи обобщени възражения и предложения за подобряване на сега действащата Методика за финансиране на държавните културни институти, като сред основните идеи за оптимизирането и бе предложение за отпадане на районирането по градове и общини, въвеждане на коригиращ единен разходен стандарт, определяне на базови единни разходни стандарти при определена мин. средна цена на билета.

Заместник–министърът на културата Боил Банов увери присъстващите, че в актуализацията на Методиката ще залегнат повечето от направените предложения.

На срещата присъства ресорният заместник-областен управител Мариана Кръстева, народният представител и заместник-председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание д-р Кирил Добрев и Иванка Сотирова, заместник-кмет на община Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн