Пъстър Бабинден отбелязаха в старозагорски пенсионерски клуб в присъствието на председателя на ОбС Емил Христов

STZAGORA.NET

Членовете на пенсионерски клуб „Христо Ботев“ в Стара Загора посрещнаха със специално подготвена тематична програма по случай Бабинден председателя на Общинския съвет Емил Христов. Той бе гост на традиционно отбелязване на деня на бабите, помагащи при раждането на децата, честван по стар стил на 21 януари.

„Бъдете здрави и нека 2015 година е успешна! – отправи пожелание към възрастните хора Емил Христов. – Искрено ви благодаря за подкрепата, която оказвате на Община Стара Загора. Предавам ви и специални поздрави от кмета Живко Тодоров. Стараем се и работим, за да става градът ни все по-добро място за живеене“ – допълни той, а домакините го поздравиха с песен и извиха българско хоро.

Членовете на клуба изненадаха госта си и с театрални умения. Ритуалът „Бабуване“ бе майсторски изигран от пенсионерите.

„Бабинден е един от големите народни женски празници. Отбелязваме го всяка година, с пожелание да се раждат все повече дечица, както и да уважим и почетем възрастните жени, които са „бабували“, разказа Мария Пеева, общински председател на Съюза на пенсионерските клубове в Старозагорско.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн