Областната администрация отчете извършената проверка на 27 язовира в Старозагорско

STZAGORA.NET

Областният управител инж. Георги Ранов отчете днес пред медиите в Стара Загора резултатите от дейността Областна междуведомствена комисия за извършената проверка на водните обекти в региона за периода от 7 до 21 януари 2015 г. Проверката се извърши съгласно утвърден график от инж. Ранов и по списък, изготвен от Министерството на околната среда и водите. За област Стара Загора подлежащите на проверка водни обекти бяха 27 на брой.

При извършената инспекция през 2015 г. на язовири с неизяснена собственост беше констатирано, че няма водни обекти с неопределена такава. От посочените в списъка на МОСВ не са констатирани язовири, които се намират в предаварийно състояние и застрашават инфраструктурата на близко разположени до тях населени места, информира инж. Ранов.

Предписанията, дадени от Областната междуведомствена комисия при извършената проверка, са описани в констативни протоколи. След обобщаване на информацията те ще бъдат изпратени до кметовете на общини. В съпроводителните писма за изпращане на констативните протоколи до кметовете на проверените общини ще бъде определен срок за изпълнение на дадените от Комисията предписания за всеки обект, допълни областият управител.

Председател на Областната междуведомствена комисия е Маноил Манев, заместник-областен управител. Нейни членове са представители на ЗН в РД ПБЗН Стара Загора, „Напоителни системи” ЕАД Стара Загора, Басейнова дирекция УВ ИБР гр.Пловдив, Началник на Язовирен район „Копринка” към НЕК ЕАД – Предприятие „Язовири и каскади”, представители на общини и експерти от Областната администрация.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн