На Бабинден в Болница “Тракия” призоваха бъдещите майки да раждат по естествен път

STZAGORA.NET


51 бебета повече се родиха в АГ-отделение на Болница “Тракия” през 2014 г. в сравнение с 2013 г. На днешния Бабинден – Денят на родилната помощ, екипът, ръководен от д-р Калина Пиперкова, получи стотици поздравления от благодарни родители, от свои колеги и приятели.

По стара традиция млада родилка изми ръцете на д-р Пиперкова, а сапунът се плъзна леко от ръцете и. Това ще рече, че и занапред бебетата ще се раждат лесно в Болница “Тракия”. “Силвия е последната родилка, която предпочете да роди по естествен начин в нашето отделение, затова избрахме нея да участва в ритуала за Бабинден”, поясни д-р Пиперкова. За съжаление през последните години все повече бременни жени предпочитат да раждат с “цезарово сечение”.

Акушер-гинеколозите на Болница “Тракия” подкрепят естественото раждане, защото нищо не може да се сравни с усещането на една млада жена, че дава нов живот, каза тя. Акушер-гинеколозите почерпиха гостите на събитието с домашна пита, за да се родят толкова деца от колкото зрънца е направена питката. Двама доайени на родилната помощ присъстваха на тържеството – обичаният старозагорски лекар д-р Атам Саркисян и бащата на д-р Пиперкова – проф.д-р Тотю Пиперков – дългогодишен национален консултант за Южна България.

Лекарите от АГ-отделение на Болница “Тракия” получиха поздравителни адреси от кмета на Стара Загора г-н Живко Тодоров и директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Златина Нанева. В тържествената церемония се включи лично директорът на Регионалната здравно-осигурителна каса д-р Славка Йорданова, която поднесе своите адмирации към добрата работа на болницата.

В празника се включиха с красиви изпълнения и най-малките възпитаници от балетната школа на Снежана Дескова.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн