Що е Общинският съвет и каква е ролята му за развитието на общината научиха старозагорски ученици

STZAGORA.NET

В изнесен урок по предмета „Свят и личност“ участваха учениците от 12А клас на СОУ „Железник“. Те гостуваха на председателя на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, за да се запознаят с работата на местния парламент и общинската администрация. Учениците седнаха за час на местата на старозагорските старейшини в зала „П.Р.Славейков“ в Община Стара Загора.

„Общинските съветници не са просто едни хора, които са били избрани от гражданите, за да имат само права, не – те имат предимно задължения. Отдавайте им нужното, защото смисълът на дейността им е да работят за развитието на града. Да защитават вашите интереси“, каза на старозгорските ученици председателят на ОбС Емил Христов.

„С вас вървим по едни и същи улици, трябва да се интересувате какво точно се случва в нашия град“, допълни още той.

„Което и място да изберете – за учене, работа или развитие, вие сте родени тук, това е вашият град. Не го забравяйте! Тук е миналото, без което няма как да стъпите в бъдещето. Правете каквото можете, за да подпомагате неговото развитие. Стара Загора се отличава все повече, развива се и всеки вижда положителните промени, независимо от всичко“, добави Христов.

Емил Христов разказа на възпитаниците на СОУ „Железник“ за структурата на Общинския съвет, ролята на председателя, функцията на Постоянните комисии, както и за ефективния начин за ръководене на делата на общината. Администрацията и Общинският съвет трябва да работят заедно, като хармонично се допълват, стана ясно от думите на председателят на ОбС.

След срещата преподавателката по „Свят и личност“ Светлана Бакоева обобщи ползата от проведения изнесен урок. На срещата-разговор на тема местно самоуправление присъства и общинският съветник Борис Боричев. Той също призова младите хора да бъдат активни граждани и да забелязват положителните промени в Стара Загора.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн