“Берое” привлече Антон Огнянов

STZAGORA.NET

Договор с “Берое” днес подписа Антон Огнянов. Той е юноша на клуба и се завръща в Стара Загора като свободен агент, след като прекрати договорните си взаимоотношения с “Левски”. Огнянов вече изигра 45 минути с новия си тим в контролата с “Верея”, спечелена с 2:0 днес.

Антон Огнянов е роден на 30 юни 1988 г. Висок е 182 см, тежи 66 кг. Юноша е на “Берое”, като дългогодишен треньор му е бил Живко Миренски. Играе като ляв краен полузащитник, но може да е полезен и в лявата зона на отбраната. Той стана част от мъжкия отбор на “Берое”, след като бе привлечен през 2006 г. от тогавашния треньор на мъжете – Илиан Илиев, малко след като самият Илиев пое треньорския пост. Огнянов изигра 10 срещи в “Берое”.

Огнянов остана при “зелените” до 10 янаури 2008 г., когато всички футболисти разтрогнаха договорите си и премина в “Нафтекс” (Бургас). Там има 20 мача и 1 гол. През сезон 2009/2010 премина в “Миньор” (Раднево), но през зимата след 17 мача и едно попадение разтрогна договора си по взаимно съгласие, за да се включи в дубъла на “Берое”. Записа и два мача за мъжкия тим.

През лятото на 2010 година бе привлечен в “Ботев” (Пловдив), където записа 13 мача. В началото на 2011 година премина в “Свиленград 1921″ и изигра 10 мача, като вкара 1 гол. От 2011 до 2013 година игра за “Любимец 2007″. След 68 мача и 18 гола бе забелязан от повечето водещи отбори, но “Левски” (София) плати най-висока трансферна сума на собственика на “Любимец” Атанас Сталев и през миналата зима Огнянов премина при “сините”. В предсезонната подготовка обаче в мач срещу “Виктория” (Пилзен) след грубиянско влизане на противников играч получи сериозно изкълчване на левия глезен, скъсване на връзки и фрактура на малкия пищял. Наложи се операция, която го извади от сметките за целия пролетен дял. След много промени на треньорския пост на “сините” в последните месеци Георги Иванов заложи само в 4 мача на Огнянов и преди няколко дни той разтрогна договора си с “Левски” по взаимно съгласие.

С “Берое” Огнянов през 2005 г. стигна до бронзови медали от първенството за юноши и деца при старшата възраст. Същата година отборът зае второ място на турнира “Юлиян Манзаров” в Свищов, а година по-късно повтори класирането. При второто участие Огнянов бе избран за най-добър нападател на турнира.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн