В първа контрола за годината “Берое” победи “Верея” с 2:0

STZAGORA.NET

„Берое“ победи с 2:0 „Верея“ в първа контрола за 2015 година. Головете паднаха в края на мача. Първи точен бе Георги Костадинов в 84-та, а Жуниор Мапуку отбелза за 2:0 в 89-та минута. Участие в мача взе Антон Огнянов, който до минути ще стане второто попълнение на „зелените“ в зимната селекция. В срещата се включиха и каращите проби в отбора Мариус Папшис, Владиславс Габовс и Павел Петков.

За „Берое“ на вратата започна Илко Пиргов, който е първото сигурно попълнение на „зелените“ в тази зимна пауза. Пред него в защита действаха Владиславс Габовс, който е латвийски национал и кара проби в отбора, Аласан Н’Диайе и Владимир Зафиров, както и Веселин Пенев. Игор Джоман и Елиаш бяха опорни халфове. Мариус Папшис заигра като дясно крило. Литовецът също кара пробен период в „Берое“. Самир Аясс бе зад нападателя, а отляво игра Антон Огнянов, който участва в тренировките на клуба. В нападение започна Станислав Костов.

През цялото първо полувреме беройци бяха по-активният тим.

В 8-та минута Станислав Костов получи извеждащ пас, но топката бе прекалено дълга и Росен Андонов излезе и улови. Две минути по-късно Костов прекрасен извеждащ пас в ляво към Антон Огнянов, който навлизаше в наказателното поле, но Огнянов бе останал в засада.

В 14-та минута Елиаш открадна топката и подаде към Станислав Костов, който потърси Папшис, но топката бе отбита в корнер в ляво от Росен Андонов. Минута след това Мариус Папшис центрира от корнер към далечната греда, където Станислав Костов и Аласан Н’Диайе не се разбраха. Костов игра преди Аласан, който бе зад него, но топката не бе насочена добре и излезе в аут.

В 22-та минута топката бе центрирана отдясно в наказателното поле за Станислав Костов, който засече добре с десния крак, топката облиза десния страничен стълб на пазената от Росен Андонов врата и излезе в аут. Минута след това Веселин Пенев центрира от над 40 метра в наказателното поле, където Станислав Костов овладя отлично между двама защитници, но се оказа, че си е помогнал с ръка и реферът маркира това.

В 27-та минута Мариус Папшис получи по дясното крило, овладя и стреля с левия крак от дистанция, но топката попадна в ръцете на Росен Андонов. Две минути по-късно Станислав Костов бе фаулиран от Славомир Събков на ъгъла на наказателното поле вдясно по атаката на „Берое“. Станислав Костов стреля директно от прекия свободен удар, но след рикошет в главата на съперник, който бе в стената, топката излезе в ъглов удар.

Дълго подаване в 34-та минута намери Самир Аясс в наказателното поле на „Верея“. Аясс се освободи от опеката на Живко Желев и стреля от малък удар, но Андонов изби в корнер. След изпълнението на първа греда на Папшис защитата на „Верея“ изби. Две минути след това Самир Аясс направи отличен рейд през центъра между трима играчи и пусна в ляво в коридор за Антон Огнянов. Крилото центрира по земя в наказателното поле, но нямаше негов съотборник, който да засече.

В 41-та минута Владиславс Габовс изведе добре Костов, който продължи хитро вляво за Игор Джоман, който бе оставен непокрит в наказателното поле. Опорният халф си нагласи топката, но в последния момент ударът му бе блокиран от защитата на „Верея“.

При следващата атака Веселин Пенев подаде към Елиаш прехвърлящо, който с едно докосване свали за Антон Огнянов. Крилото стреля с левия крак от границата на наказателното поле, но Росен Андонов се намеси добре и улови.

В 43-та минута Живко Желев стреля от пряк свободен удар, но право в стената. Топката се върна в него. Той центрира в наказателното поле, но кълбото бе хванато от Илко Пиргов. Той веднага подаде на скорост за Антон Огнянов, който напредна добре и пусна кълбото към Папшис. Литовецът пусна с едно докосване към Елиаш на ъгъла на наказателното поле. Бразилецът центрира към далечната греда, но Габовс остана под топката, а и бе извършил и нарушение в нападение.

След почивката единствено Мариус Папшис остана до 55-та минута на терена, когато бе заменен от друг играч на проби – Павел Петков. На вратата застана Благой Макенджиев. В защита започнаха Пламен Тенев отдясно, Иво Иванов и Танко Дяков в средата и Георги Динков – вляво. Георги Костадинов и Атанас Зехиров заиграха като опорни халфове. Папшис започна като дясно крило до смяната си с Петков, който остана на същия пост. Керкар и Гади се сменяха на постовете ляво крило и офанзивен полузащитник. Жуниор Мапуку заигра на върха на атаката.

В 49-та минута Атанас Зехиров центрира много добре в наказателното поле, където Жуниор Мапуку засече с глава, но топката мина встрани от целта.

Десет минути по-късно Иван Винков пробва центриране от пряк свободен удар на 40 метра от вратата в наказателното поле към втората греда, но Макенджиев се извиси над всички и успя да улови.

В ответната атака Георги Динков направи много добро извеждащо подаване от ляво в дясната част на наказателното поле към Атанас Зехиров, който свали за Жуниор Мапуку. Росен Андонов успя да избие удара на Мапуку, а при добавката от изключително малък ъгъл конгоанецът не успя да намери целта.

В 70-та минута Пламен Тенев комбинира с Жуниор Мапуку, топката бе центрирана от аутлинията за Крис Гади, но бранител на „Верея“ успя да изчисти в корнер. След изпълнението бранител на „сините“ игра с кълбото преди Танко Дяков и топката излезе в нов ъглов удар, този път от другата страна. След него не се случи нищо опасно.

Три минути по-късно след изненадващ удар от малък ъгъл на Жуниор Мапуку защитник на символичните гости внимаваше и успя да избие в корнер. След изпълнението Танко Дяков засече с глава от границата на малкия пеналт, но топката мина на 50 сантиметра встрани от целта.

В 80-та минута Тодор Тимонов стреля добре от 30-тина метра фронтално на вратата от пряк свободен удар, но Макенджиев внимаваше и улови.

Две минути по-късно Салим Керкар изпълни пряк свободен удар на метър от ъгъла на наказателното поле, центрирайки към втора греда, но Танко Дяков изпрати топката над вратата.

„Берое“ заслужено излезе напред в резултата в 84-та миниута, когато Атанас Зехиров и Павел Петков разиграха отдясно. Последният центрира в наказателното поле, където Георги Костадинов засече и прати топката в мрежата за 1:0.

В 88-та минута след центриране към Павел Петков той засече топката от въздуха. След рикошет тя бе избита в корнер, но след центрирането на Керкар защитата се справи.

Минута след това Салим Керкар центрира от корнер, топката попадна в Георги Костадинов, който стреля, но не успя да намери вратата.

Вторият гол за „зелените“ дойде в 89-та минута, когато Атанас Зехиров достигна до топката и центрира на втора греда. Асен Желев увисна и Жуниор Мапуку прати топката в мрежата за 2:0.

Следващата контрола на „Берое“ е на 24 януари от 14:00 часа срещу „Ботев“ (Пловдив) на базата на „канарчетата“ в Коматево.

„Берое“ (Стара Загора) – „Верея“ (Стара Загора) 2:0

Голмайстори: 1:0 Георги Костадинов 84′, 2:0 Жуниор Мапуку 89′

„Берое“: 23. Илко Пиргов (46′ – 22. Благой Макенджиев) – 2. Владислав Габовс (46′ – 13. Пламен Тенев), 4. Аласан Н’Диайе (46′ – 6. Иво Иванов), 3. Владимир Зафиров (46′ – 5. Танко Дяков), 28. Веселин Пенев (46′ – 15. Георги Динков) – 27. Игор Джоман (46′ – 18. Атанас Зехиров), 21. Елиаш (46′ – 70. Георги Костадинов) – 24. Мариус Папшис (55′ – 27. Павел Петков), 8. Самир Аясс (46′ – 26. Салим Керкар), 7. Антон Огнянов (46′ – 11. Крис Гади) – 9. Станислав Костов (46′ – 30. Жуниор Мапуку); Старши треньор: Петър Хубчев

„Верея“: 12. Росен Андонов, 3. Живко Желев (к), 5. Петко Ганев, 10. Джунейт Яшар, 14. Ангел Здравчев, 16. Ивелин Илиев, 17. Славомир Събков, 18. Мартин Здравчев, 20. Васил Колев, 45. Георги ДИмитров, 99. Ангел Костов (22. Асен Желев, 2. Джунейт Али, 4. Цветелин Радев, 6. Якуб Идризов, 7. Иван Винков, 8. Милен Митев, 9. Тодор Тимонов, 19. Стелиян Евтимов, 21. Оливие Боне, 97. Юли Шекеров); Старши треньор: Радостин Кишишев

Жълти картони: Георги Костадинов (79′ – груб фаул) [„Берое“]

Главен съдия: Иван Пенчев (Стара Загора)
Асистент съдии: Антон Тончев (Стара Загора), Красимир Енев (Стара Загора)
Стадион: „Спортна база Берое“, Стара Загора
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн